Nem kell, hogy a pénztárcabarát darabok olcsónak nézzenek ki

Csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy tetőtől-talpig designer-ruhákba és -kiegészítőkbe öltözzenek, ezzel nem tudunk mit kezdeni. Az összeszedett, kifinomult külső azonban nem feltétlenül kerül vagyonokba. Ha a hajtás után lévő szabályokat betartjuk, akkor nagyon kicsi az esély arra, hogy megszóljanak minket amiatt, mert olcsónak vagy viseltesnek tűnik a szettünk.

1. Tárolja megfelelően a ruháit! Korábban már mi is írtunk arról, hogy a téli ruháinkat hogyan érdemes elpakolni, ha beköszönt a nyári idő, például nagyon fontos, hogy kötött holmit csak fektetve tároljunk, ne lógassuk ki a pulóvereket, mert eldeformálódhatnak.

2. Szerezzen be egy gőzölős vasalót, amelyet a legkényesebb anyagokhoz is használhat! A szatén például kifejezetten csúnya, ha ráncos.

vasalopasi

3. Járjon tisztítószalonokba! Vannak olyan ruhadarabok, amelyeket jobb, ha nem mi veszünk kezelésbe, mert így sokkal tovább tartanak.

4. Járjon cipészhez! Ha már viseltesek a lábbelijei, de nem akar megszabadulni tőlük, akkor egy cipészmester biztosan rendbe tudja hozni. Ja, és még egy dolog, ügyeljünk arra, hogy cipőnk mindig tiszta legyen, ez is sokat dob a megjelenésünkön.

5. Járjon varrónőhöz- tanácsolja a Huffington Post. A legolcsóbb ruhadarab is drágábbnak néz ki, ha ránk van szabva . Ha nem akarunk erre költeni, akkor bármi, ami túl bő, túl szűk, túl hosszú vagy túl rövid, menjen a kukába vagy maradjon a boltban

6. Vegye elő a varródobozt! Lehet, hogy egy olcsó darabon nincsenek olyan jól eldolgozva a varrások, esetleg a gombok is fityegnek, de ezeket az apró hibákat mi is könnyen orvosolhatjuk. Ha pedig nem tetszenek a gombok vagy az öv, ezeket is egyszerű kicserélni - olvasható a divinecaroline.com oldalon.

stockfresh 769321 pins-in-wool-ball-with-buttons sizeM

7. Szerezzen be egy alsószoknyát! Az olcsó anyagoknak gyakran nincs tartása, de egy alsószoknyával ezen lehet segíteni.

8. Kabátra, zakóra ne sajnálja a pénzt! Ez az első dolog, amit meglátnak rajtunk az emberek, és ha jó benyomást akarunk kelteni, akkor nem mindegy milyet viselünk.

9. Keverje az olcsót a drágával! Ha megfelelően válogatjuk össze szettünk darabjait, akkor egy drágább holmi jól ellensúlyozza a pénztárcabarát darabokat.

10. Természetes anyagok mindenekelőtt! Ugyan az üzletek tele vannak műszálas ruhákkal, sokkal jobban érezzük majd magunkat a bőrünkben, ha bőrbarát anyaggal érintkezik a testünk, és ez a fellépésünket is befolyásolja. Arról nem is szólva, hogy például az olcsó textilekről már méterekről ordít, hogy milyen silány minőségűek.

11. Ha nem biztos a dolgában, vegye meg feketében! A sötétebb színektől állítólag nem tűnik annyira olcsónak egy anyag, az esetleges hibák nem olyan feltűnőek.

12. Ne vaduljon a színekkel! Bár a colour blocking még mindig divatos, alapvetően azért igaz, hogy annál sikkesebben nézünk ki, minél közelebbi árnyalatokból áll az összeállításunk.

13. Ne féljen a feltűnő ékszerektől! Egy megfelelő gyűrű, nyaklánc vagy fülbevaló nagyot tud dobni az összhatáson. Az üzletek mostanában tele vannak óriási bizsukkal, amelyek potom összegbe kerülnek, de megadják azt a kis pluszt, amitől igazán menő lesz egy szett.

stockfresh 318333 ambition-and-greed-in-fashion-woman-with-jewel

14. Ne sumákolja el a frizurakészítést! A lelapult, zsíros haj mindent elronthat, a dúsan elomló hajtincsek azonban pont az ellenkező hatást érik el.

15. Vegyen alapdarabokat! Ezekkel nehéz mellényúlni, szinte mindenkinek jól állnak és nem mennek ki a divatból. Ha egy kicsit extra külsőre vágyik, válasszon egy feltűnő darabot, mondjuk egy virágos szoknyát vagy egy mintás blézert, a szettje többi része viszont legyen minél egyszerűbb.

16. Ha nagyon ragaszkodunk a trendekhez, egyszerre akkor is csak egy nagyon divatos darabot viseljünk! Egy rikító színű top jól mutat egy fekete blézerrel, egy farmerrel és egy szép szandállal, ahelyett, hogy mondjuk egy flitteres nadrággal és magasított talpú sportcipővel párosítanánk – írja a yesandyes.org

17. Kerüljük a koppintásokat! Nem attól lesz divatos külsőnk, ha olcsó másolatokkal tömjük tele a szekrényünket, kevesen veszik be, hogy a D&C táskánkhoz bármilyen köze volna a Dolce& Gabbana céghez. Persze más a helyzet ha valamiről nem ordít, hogy hamisítvány, hanem egy kicsit újragondolták, a legtöbb fast fashion bolt úgyis ezt teszi.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek