OFFLINE

Évtizedek óta nem változtak a divatlapok témái

2013. augusztus 10., szombat 21:33

Biztos már önnek is feltűnt, hogy vannak olyan témák, melyeket kedvenc női divatmagazinjaink, a Vogue, az Elle vagy a Harper Bazaar évről-évről címlapkjukra tesznek. A nagy divatházak címlapcsatáinak helyet biztosító magazinok kedvenc témái közé tartozik a fiatalság, a kortalan szépség és a boldogság elérésének, megtartásának titka, illetve az, hogy hogyan lehetünk minél rövidebb idő alatt csontsoványak.

A szerkesztők állandó hangsúlyt fektetnek a legtutibb sminktippekre, arra, hogy mit érdemes vagy kötelező majd beszerezni a divatheteken látott designer cuccok közül, továbbá milyen színű és formájú frizurát viseljünk majd a következő szezonban – írja a huffingtonpost.com.

Évtizedek óta sláger kiírni a címlapokra, hogy menő a természetesen göndör haj és a semmit sem változó koptatott farmer, de szeretik minden tavasszal lenyomni a torkunkon a virágmintás nyomatokat is. Gyakran borítóra kerülnek a leggyakoribb sminkelési bakik, bőrápolással kapcsolatos tippek, plasztikai műtéteket ellenző és támogató témák, illetve az öregedés kérdése is. De népszerű címlapsztorinak számítanak a gasztronómiával, diétával, helyes táplálkozással kapcsolatos főcímek is.

A női lapok témái nem kiapadhatatlanok, így nem meglepő, hogy nincs divatmagazin cipő- illetve táskaajánló nélkül, hiszen köztudott, hogy ezekből a kiegészítőkből sosem lehet eleget beszerezni. Szezononként visszaköszön a „Hány cipő kell egy nőnek?” című kérdés is a címlapokon, és igen, már évtizedekkel ezelőtt is ugyanilyen témákkal hülyítették a nőket, nem csak most. Nézze meg a galériában, mennyit változtak a tökéletes külsejő modelleket foglakoztató magazinok címlapjai az elmúlt években, és mi az, ami teljesen változatlan!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta