Beyoncé jól döntött, rövid hajat minden nőnek?

Az egész világ lázban ég amiatt, hogy Beyoncé Knowles levágatta a haját, ami nemrég kellemetlen perceket okozott neki egy koncerten. Bár a Velvet olvasói szerint talán jobb lett volna, ha távol tartja magát az ollótól, sokan úgy látják, hogy igenis jól döntött, amikor olyan hírességek nyomdokaiba lépett, mint Anne Hathaway, Emma Watson, Natalie Portman, Miley Cyrus vagy Victoria Beckham. A Harry Potter filmek női sztárja úgy látja, érdemes volt vágatni. "Kis híján ollót ragadtam ma reggel, miután megláttam Beyoncé pixie frizuráját. Alig tudtam megálljt parancsolni magamnak. Kicsin múlt" – írta Watson Twitteren. Hogy mi vezérelte Beyoncét és a többi celebnőt, a hajtás után kiderül!

Egyes pletykák szerint egyébként az énekesnőnek nem volt oroszlánsörénye, csak annyi történt, hogy megszabadult a hajhosszabbításától. Fodrásza, Kim Kimble szerint nem egészen így történt. Tegyük hozzá, ő is csak az internetre feltöltött képekből értesült arról, hogy mi is történt. „Könnyek szöktek a szemembe. Olyan régóta dolgozunk együtt. Gyönyörű hosszú haja volt, és nem könnyű egy ilyet megnöveszteni. Kicsit elérzékenyültem, de azért örülök. Talán én is levágatom majd a hajam” – nyilatkozta a People magazinnak Kimble, aki szerint Beyoncé Knowles frizuraváltása egy üzenet. „Gyönyörű, szexi és bátor vagyok, bármit megtehetek. Ő ezt tökéletesen megtestesíti. Egy dolgozó nő, anyuka, szupersztár és üzletasszony.”

Andrew Barton, Kylie Minogue és Elle Macpherson fodrásza szerint nem véletlen, hogy egyre több celeb választja ezt a frizurát, mert a rövid haj mindenkinek jól áll arcformától és kortól függetlenül. „Ez a frizurák kis fekete ruhája, minden nőnek fantasztikus külsőt kölcsönöz. Sokak szerint persze férfias és ocsmány, de ha egy ügyes fodrászra bízzák a vágást, akkor nem csak megfiatalít, hanem soványabbnak, szexisebbnek, dögösebbnek tűnik majd az ügyfél” – tette hozzá. „Amikor pár évvel ezelőtt Victoria Beckham levágatta a haját, özönlöttek hozzánk a nők, akik ugyanolyan frizurára vágytak. Szerintem ugyanez lesz a helyzet most is. Az egyik legzavaróbb tévhit az, hogy a hosszú haj igazán nőies, a rövid pedig nem. A férfiak előszeretettel terjesztik ezt” – nyilatkozta Barton.

Kattintson a többi celebért!
Kattintson a többi celebért!Dívány

Állítása szerint az olyan frizurától, amilyet Beyoncé Knowles, Anna Hathaway vagy Emma Watson is vágatott magának, nagyobbnak tűnik a szem, hangsúlyosabbak lesznek a pofacsontok és a nyak is hosszabbnak hat. És mint Helen Mirren példája is mutatja, az idősebb hölgyeknek is érdemes kísérletezniük. Andrew Barton hozzátette, a megfelelő vágási technikával a vékony szálú hajnak sokkal jobb textúrája lesz, a vastagabb szálú hajat pedig sokkal könnyebb lesz kordában tartani, arról nem is beszélve, hogy nem kell vele annyit vacakolni, mint a hosszú hajjal. Egy gond van csak, négy vagy hat hetente vágatni kell belőle, hogy megmaradjon a formája.

Lehet-e nőies a rövid frizura?

„A hosszú haj leengedve csak akkor néz ki jól, ha dús és egészséges, ám sajnos a legtöbb nőnél nem ez a helyzet. Ha viszont felkötik vagy feltűzik, akkor máris fiatalosabb, üdébb lesz az összhatás, szóval akár le is lehet vágatni, és akkor még ennyi baj sincs vele” – vallja Barton. Egy korábbi posztunk szerint egyébként a rövid haj leginkább az ovális arcú nőknek áll jól, a szögletes arcformához rövid haj esetén messziről kerülendő a tömör, rövidre vágott frufru, háromszögletű archoz inkább a tincses frufru áll jól. De bízzunk abban, hogy fodrászunk tudja a dolgát, és olyan fazont választ, ami előnyünkre válik.

20 évnyi pocsék haj

Azt már tudjuk, hogy a pocsék frizura tönkreteheti az egész napunkat, egy új felmérés pedig azt is kiderítette, hetente milyen sűrűn is fordul elő, hogy reggel nem áll jól a hajunk és nem tudunk mit kezdeni vele. A brit nők állítólag hetente három alkalommal szembesülnek ezzel a problémával, és életükből 20 évet vesz el az ún. „bad hair day”.

A Daily Mail szerint a rakoncátlan tincsek miatt a nők átlagosan napi 4 órán és 26 percen keresztül érzik magukat nyűgösnek és depressziósnak. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy Nagy-Britannia asszonyainak 80 százaléka úgy véli, a jó frizura a csinos külső és az elfogadottság kulcsa. Hatvanhét százalékuk egyébként még egy állásinterjút is elbaltázna, ha éppen nem stimmelne a frizurájuk, hatvanhárom százalékuk pedig még egy fontos találkozót is lemondana, ha úgy érezné, hogy a haja nem tökéletes. És ez nem minden, harmaduk képes lenne beteget jelenteni egy pocsék frizura miatt. A megkérdezettek 30 százaléka a lehető legegyszerűbb módszerrel próbálja leplezni problémáját, vagyis kalapot nyom a fejébe, 10 százalékuk pedig egy erős, feltűnő sminkkel igyekszik elterelni a figyelmet. (Pedig vannak ennél jobb megoldások is, katt ide!)

Bár a nők többsége leginkább a munkatársak előtt szégyelli, ha rossz a haja, ez a párkapcsolataikra és a családi életükre is komoly hatással van: 20 megkérdezettből egyet ugyanis azért dobtak ki, mert túl morcos volt a haja miatt, húsz százalékuk pedig szintén ezért balhézott össze partnerével, sőt, vannak, akik gyerekükön töltik ki a mérgüket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek