OFFLINE

Csirkenyársak grillen

2013. augusztus 8., csütörtök 11:31

Amíg tart a hőség, nem vagyok hajlandó bent sütni-főzni. Szerencsés az, akinek van kertje, vagy legalább egy akkora terasza/erkélye/gangszakasza, ahol elfér egy grillsütő. Akinek ez megadatik, annak nem kell a konyhát fűteni.

Nem vagyok egy csirkemelles típus, egyikünk sem az, de nagyobb vendégségre készültünk, és jöttek olyanok, akiknél a többi húsféle nem ment volna át. Úgyhogy vettem 4 mellfilét, és én is meglepődtem, amikor kóstoltam, hogy jó lett. Úgyhogy a maradék bepácolt húsból, aminek már nem jutott gomba és paradicsom, másnap újabb nyársakat csináltam paprikával, és azt is megettük.

Hozzávalók

A húshoz

4 csirkemellfilé
150 gramm natúr joghurt
1 jó nagy gerezd fokhagyma
1 púpozott teáskanál curry paszta VAGY, ha nem szeretik a csípőset,
2 púpozott teáskanál tetszés szerinti sómentes fűszerkeverék, pl garam masala, marokkói, creol, stb
só, bors

A zöldségekhez

pár kanál (oliva)olaj
1 jó nagy gerezd fokhagyma
pár ág kakukkfű
fél kg aprószemű gomba
250 gramm édes koktélparadicsom
2-3 édes paprika, lehet fehér, piros, sárga, tökmindegy

Az összerakáshoz

kb 15 darab bambusznyárs (kb 20 centis, 200 db van egy csomagban, hiperekben, szuperekben kapható, nem drága)

Szárnyak társaságban a rácson
Szárnyak társaságban a rácson
Fotó: Koncz Andrea

1. A bambusznyársakat vízbe áztattam.

2. A csirkemelleket felkockáztam, nem kell apróra, és nem tudtam szabályosra, olyan két, két és fél centis darabok lettek.

3. A joghurtot elkevertem egy gerezd átnyomott fokhagymával, a fűszerekkel, és jól beleforgattam a húsokat. Betettem a hűtőbe, jó, ha legalább egy órát áll, de lehet egy nap is.

4. A gombákat alaposan megmostam, és a szárak végét levágtam, de a szárakat nem törtem ki. Az olivaolajba belenyomtam a másik gerezd fokhagymát, beletépkedtem a kakkukfű leveleket. Aztán ezt a keveréket egy ecsettel a gombákra kentem.

5. A paprikákat nem túl apró kockákra vágtam, mivel az enyémek kicsik voltak, először feleztem, aztán a feleket negyedeltem.

6. Sütés előtt kivettem a nyársakat a vízből, és elkezdtem felhúzigálni rá a dolgokat. Húskockák, gombák, paradicsomszemek és paprikakockák mehetnek rá, tetszőleges elrendezésben. A kész nyársakat ne felejtsék el megsózni sütés előtt!

7. Nem túl forró grillen meglepően hosszú idő alatt sültek át, legalább 15 perc kellett nekik, időnként forgatva.

Citromos-olívás vegyes zöldsalátával és kenyérrel ettük.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta