Csirkenyársak grillen

Amíg tart a hőség, nem vagyok hajlandó bent sütni-főzni. Szerencsés az, akinek van kertje, vagy legalább egy akkora terasza/erkélye/gangszakasza, ahol elfér egy grillsütő. Akinek ez megadatik, annak nem kell a konyhát fűteni.

IMG 3231
Koncz Andrea

Nem vagyok egy csirkemelles típus, egyikünk sem az, de nagyobb vendégségre készültünk, és jöttek olyanok, akiknél a többi húsféle nem ment volna át. Úgyhogy vettem 4 mellfilét, és én is meglepődtem, amikor kóstoltam, hogy jó lett. Úgyhogy a maradék bepácolt húsból, aminek már nem jutott gomba és paradicsom, másnap újabb nyársakat csináltam paprikával, és azt is megettük.

Hozzávalók

A húshoz

4 csirkemellfilé
150 gramm natúr joghurt
1 jó nagy gerezd fokhagyma
1 púpozott teáskanál curry paszta VAGY, ha nem szeretik a csípőset,
2 púpozott teáskanál tetszés szerinti sómentes fűszerkeverék, pl garam masala, marokkói, creol, stb
só, bors

A zöldségekhez

pár kanál (oliva)olaj
1 jó nagy gerezd fokhagyma
pár ág kakukkfű
fél kg aprószemű gomba
250 gramm édes koktélparadicsom
2-3 édes paprika, lehet fehér, piros, sárga, tökmindegy

Az összerakáshoz

kb 15 darab bambusznyárs (kb 20 centis, 200 db van egy csomagban, hiperekben, szuperekben kapható, nem drága)

Szárnyak társaságban a rácson
Szárnyak társaságban a rácsonKoncz Andrea

1. A bambusznyársakat vízbe áztattam.

2. A csirkemelleket felkockáztam, nem kell apróra, és nem tudtam szabályosra, olyan két, két és fél centis darabok lettek.

3. A joghurtot elkevertem egy gerezd átnyomott fokhagymával, a fűszerekkel, és jól beleforgattam a húsokat. Betettem a hűtőbe, jó, ha legalább egy órát áll, de lehet egy nap is.

4. A gombákat alaposan megmostam, és a szárak végét levágtam, de a szárakat nem törtem ki. Az olivaolajba belenyomtam a másik gerezd fokhagymát, beletépkedtem a kakkukfű leveleket. Aztán ezt a keveréket egy ecsettel a gombákra kentem.

5. A paprikákat nem túl apró kockákra vágtam, mivel az enyémek kicsik voltak, először feleztem, aztán a feleket negyedeltem.

6. Sütés előtt kivettem a nyársakat a vízből, és elkezdtem felhúzigálni rá a dolgokat. Húskockák, gombák, paradicsomszemek és paprikakockák mehetnek rá, tetszőleges elrendezésben. A kész nyársakat ne felejtsék el megsózni sütés előtt!

7. Nem túl forró grillen meglepően hosszú idő alatt sültek át, legalább 15 perc kellett nekik, időnként forgatva.

Citromos-olívás vegyes zöldsalátával és kenyérrel ettük.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek