OFFLINE

Húsz év alatt két kosárméretet nőtt az amerikai nők melle

2013. augusztus 4., vasárnap 18:47

Tavaly egy brit kutatás adatai mutattak rá, hogy a Közép-Angliai és Írországban élő nők 75B-ről 75E-re cserélték le melltartóik kosárméretét, míg Skóciában és a déli régióban mindössze két mérettel nőttek a mellek.

Ezúttal Amerika egyik legnépszerűbb fehérnemű márkája, az Intimacy készített egy felmérést az átlagos melltartó méretekkel kapcsolatban, melyből kiderült, hogy az elmúlt húsz évben 34B-ről (75B) 34DD-s (75 DD) méretre cserélték melltartóikat nők.

„A súlygyarapodás és a mellimplantátumok népszerűsége is szerepet játszott a mellnövekedésben, de a legmeghatározóbb tényező, hogy a nők nem minden esetben választanak megfelelő kosárméretet. Valószínű, hogy felvilágosultabbak lettek az elmúlt években” – mondta Kate Terhune az Intimacy szóvivője.

A márka 16 üzletében végzett felmérést országszerte, mely során több mint hatvanezer ügyfelet kérdeztek meg melltartó vásárlási szokásaikról, az eredményeket pedig összehasonlították egy 1992-ben végzett tanulmánnyal – írja a huffingtonpost.com.

„Már sokkal több méretben lehet melltartót vásárolni, mint a kilencvenes évek elején, ami azt jelenti, hogy szinte minden nő megtalálja a saját mellformájának megfelelő darabot. Valószínű ez a tény is szerepet játszik abban, hogy nagyobb kosárméretet vásárolunk” – magyarázza a szóvivő.

Az Intimacy mellett más kiskereskedőknél is tapasztalható a jelenség. Az egyik legfelkapottabb online fehérnemű bolt, a Figleaves.com állítása szerint a nők 75DD-re emelték kosárméretüket, a Just Peachy márkánál 85D-re. Az olasz Cosabellánál pedig 85C helyett a 85D-s méretből fogyott több az elmúlt években.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta