Egyhetes nyaralásra is elég egy kisbőrönd!

Három napos hétvégére két nagybőrönddel indul? Ismerős a helyzet, és fogalmunk sincs, mi lehetne a megoldás. A mi bőröndünkben a legnagyobb helyet nem is a ruhák, hanem a tisztálkodószerek és törülközők foglalják, így teljesen reménytelennek tűnik, hogy össze tudnánk úgy pakolni egy egyhetes nyaralásra, hogy kézben felvihessük a csomagot a repülőre. A Daily Mail azzal kecsegtet, hogy ha az ő tanácsait követjük, simán elég lesz egy 50 cm x 40 cm x 20 cm-es bőrönd egy heti cuccnak. Mi nem hiszünk nekik – ráadásul elég hiányos a felsorolásuk –, de nézze meg a folytatásban, hogyan kell pakolni, hátha önnek bejön!

A brit lap ajánlása szerint az okos pakolás alapja, hogy egymással variálható ruhákat kell eltenni, és pólók, szoknyák helyett egyberuhákban kell gondolkodni. Sorra vesszük, hogy pontosan miben:

Kell egy kaftán, vagy tunika, amiben egyenesen a strandról mehetünk étterembe, természetesen sikkesen. Olyan anyagú tunikát válasszunk, mely gyorsan szárad, így a napközbeni tengerpartos nyúzás után este is felkaphatjuk egy nadrág fölé.

Kell egy selyeming, ami luxusholmivá tesz azonnal bármilyen nadrágot, szoknyát. Nyár lévén, élénk színűt válasszunk, ami gombos, és kicsit bővebb fazon, hogy esetleg fürdőruha fölé is fel tudjuk venni, vagy maxiruhánkra köthessük.

A fehérneműinket egy zsákban vigyük, ne szórjuk szét a bőröndben: nyilván kell 7 napra 7 bugyi. A zokni elvileg fölösleges, és melltartóból is elég lehet egy testszínű, pánt nélküli darab, ami minden ruhánk alatt láthatatlan marad – napközben úgyis bikiniben leszünk. Zsák helyett mi egy vászon strandtáskába zsúfolnánk a fehérneműt, mert a felsorolásból az egyébként elengedhetetlen strandkellék kimaradt.

Mivel a fedélzetre visszük a csomagot, a tisztálkodószereket 100 milliliteres, azaz 1 decis kiszerelésben kell megvenni, vagy át kell őket csomagolni ekkorába – kell fogkrém, tusfürdő, naptej, hidratáló, hogy a többit ne is soroljuk. Na, nekünk ezen a ponton telne meg a bőrönd, a kontaktlencse-folyadékkal, hajkefével, tamponnal, szúnyogriasztóval, de a Daily Mail szerzője nem megy bele a részletekbe. A gusztusosan összepakolt kis bőrönd képe itt látható, ami meg kimarad, azt meg ugye majd megveszi a nyaralóhelyen.

Tehát lendüljünk is túl azon, hogy az egy heti naptejadaggal megtelt a táska, nézzük tovább a ruhákat! Elég egy sort és egy hosszú nadrág. A sort se farmer legyen, egyrészt így kisebb helyen elfér, másrészt elegáns. A hosszú nadrág legyen mondjuk fehér, az nyárias, és megy az élénk színű kaftánhoz és selyemblúzhoz!

Szoknya helyett vigyünk három ruhát: kell egy nappali, egyszerű szabású pamutruha, egy elegáns koktélruha (ezt mondjuk, mi kihagynánk) és egy maxiruha, ami dzsörzé vagy sifon anyagú, így tudunk benne menőzni esténként. A sifon azért is különösen jó anyag, mert kicsi a súlya és kis helyet foglal, így a ruhát összehajtva a bőrönd aljába tehetjük. A többi ruhát pedig ne hajtogassuk, hanem tekerjük fel.

Ami a cipőket illeti: kell egy saru városnézéshez és egy magastalpú szandál estére. Mi a strandpapucsot se hagynánk otthon.

Szükségünk lesz még két bikinire és egy egyrészes fürdőruhára: a két bikini azért kell, hogy kimoshassuk nap végén azt, amelyiket viseltük. Az egyrészes pedig jó lesz a blúz alá felsőként.

Elég két kiegészítő: egy napszemüveg és egy nagy, díszes nyaklánc, ami feldobja az összes ruhánkat. Azért elkél egy kalap is a napszúrás ellen, de azt például utaztathatjuk a fejünkön is.

Ennyi lenne az egy heti ruhatár: nem tűnik soknak, pedig garantáltan mind a 7 nap más ruhában villoghatunk a helyi étteremben, ha ez éppen fontos nekünk. A Daily Mail azt ajánlja továbbá, hogy olyan szettben repüljünk, aminek darabjai variálhatók a bőrönd tartalmával, hogy pontosan miben, azt sajnos nem fejtik ki.

Mi hosszúnadrágra és blézerre voksolnánk: a blézert nehéz elcsomagolni, de minden összeállítást azonnal elegánssá tesz, jó, ha van nálunk egy nyári stílusú darab. A hosszú nadrág pedig lehet sötét tónusú, vastagabb anyagú, ha már egy világos színű, vékony verziót elpakoltunk. A blézer alá jöhet még egy fehér ing, az is mindig jól jön, illetve a nyakunkba kell egy sál, ami megy a fürdőruháinkhoz és a többi elcsomagolt cucchoz is, így rendesen ki tudjuk használni.

Ön mennyit pakol egy hétre?

Amúgy ha nem akarunk mindenáron divatozni, ennél kevesebb ruha is elég, és akkor talán jut hely a samponnak is: minek minden estére másik szett? Nem lehet egy ruhát egynél többször felvenni? Három ruha, köztük egy kisestélyi? Az meg minek? Blézer a nyaraláshoz? Inkább tréningfelső kéne, megy kényelmes sortok, nem? Nekünk eléggé lehetetlennek tűnik, hogy ilyen sok ruha ilyen kis helyen elférne, de miért is ne, sokkal zavaróbb, hogy kimarad a kézitáska a felsorolásból: szép, hogy van nálunk koktélruha, de milyen táskát viszünk hozzá a buliba? A bőröndöt?

Ön hogyan pakol? Meg fogja fogadni a Daily Mail tanácsait, vagy egész mást tart fontosnak a nyaralós ruhatárban? Esetleg még ennél is több ruhára van szüksége? Mondja el kommentben, és/vagy szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek