Sagrada Familia ihlette cipőt készített Papp Laura

A porceláncipőt a Sagrada Familia ihlette
A porceláncipőt a Sagrada Familia ihlette

Nehéz elképzelni Papp Laura porceláncipőjénél kifinomultabb kínzóeszközt. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kiegészítőtervező szakán nemrég végzett designer platformcipőjét három különböző gézből készítette, a durva sarkat pedig egyszerű fehér bőrfelülettel kombinálta.

„A porceláncipő egy kísérleti tárgy. Az inspiráció a kövek, kőfelületek, sziklák és Antoni Gaudi Sagrada Familiája volt. Az volt a célom, hogy ezt a rusztikusságot megjelenítsem a sarkon. Fehérből képzeltem el, mert ez a szín hangsúlyozza ki legjobban a plasztikát. A megfelelő anyagnak a porcelán bizonyult, mert bármilyen finom felületet képes felvenni, és az egyik legerősebb anyag" – írja a tervező a dezeen.com-on.

"Egy cipő több mint 160 kilót elbír, és mivel csak fél centi vastag a sarok fala, nem nehezebb, mint 1 kilógramm. A felső rész bőrből készült, amelynek homogén felülete kontrasztot alkot a sarokkal, így erősítve egymást. Az alján gumitalp található” – mutatja be sétára vagy busz után futásra semmiképpen sem alkalmas kiegészítőjét az 1987-ben született tervező.

Ön mit gondol, menő a látványos magassarkú, melyet a legtöbb ismert designertárgyakat bemutató oldal közzé tett, vagy cikinek találja a Lady Gagának biztosan tetsző hordhatatlan, templom ihlette lábbelit? Szavazzon!

32
Oszd meg másokkal is!
Menő! (2013) (2297) Ciki!
Mustra