OFFLINE

Sagrada Familia ihlette cipőt készített Papp Laura

2013. július 27., szombat 20:43

A porceláncipőt a Sagrada Familia ihlette
A porceláncipőt a Sagrada Familia ihlette

Nehéz elképzelni Papp Laura porceláncipőjénél kifinomultabb kínzóeszközt. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kiegészítőtervező szakán nemrég végzett designer platformcipőjét három különböző gézből készítette, a durva sarkat pedig egyszerű fehér bőrfelülettel kombinálta.

„A porceláncipő egy kísérleti tárgy. Az inspiráció a kövek, kőfelületek, sziklák és Antoni Gaudi Sagrada Familiája volt. Az volt a célom, hogy ezt a rusztikusságot megjelenítsem a sarkon. Fehérből képzeltem el, mert ez a szín hangsúlyozza ki legjobban a plasztikát. A megfelelő anyagnak a porcelán bizonyult, mert bármilyen finom felületet képes felvenni, és az egyik legerősebb anyag" – írja a tervező a dezeen.com-on.

"Egy cipő több mint 160 kilót elbír, és mivel csak fél centi vastag a sarok fala, nem nehezebb, mint 1 kilógramm. A felső rész bőrből készült, amelynek homogén felülete kontrasztot alkot a sarokkal, így erősítve egymást. Az alján gumitalp található” – mutatja be sétára vagy busz után futásra semmiképpen sem alkalmas kiegészítőjét az 1987-ben született tervező.

Ön mit gondol, menő a látványos magassarkú, melyet a legtöbb ismert designertárgyakat bemutató oldal közzé tett, vagy cikinek találja a Lady Gagának biztosan tetsző hordhatatlan, templom ihlette lábbelit? Szavazzon!

32
1972 szavazat 1299 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta