Pénteki süti: a pisztáciás sárgabarackos

Zanza!

Avagy szezonális, tej-, cukor, és gluténmentes paleosüti édesszájú diétázóknak. Van benne sok-sok paleo-legális alapanyag, abból is a java: mandula, pisztácia, kókuszreszelék, ráadásul a jolly joker sárgabarackkal kombinálva.

barackos pisztacias
Fotó: Dívány

A nyírfacukor és a kókuszzsír bioboltokban, nagyobb üzletekben, hiperekben kapható, előbbi a kristálycukornál lényegesen drágábban, míg a kókuszzsír, ami a vajat helyettesíti, a vajjal versenyképes áron is beszerezhető. Ha tehát kacérkodik, vagy már javában követi a paleo életmód étrendjét, vagy csak simán szereti a finom nyárias desszerteket, érdemes beiktatni ezt a süteményt a hétvégi menübe.

Hozzávalók:

8 dkg kókuszzsír
15 g nyírfacukor
2-3 evőkanál víz
35 g darált mandula
35 g darált pisztácia
30 g kókuszreszelék

A tetejére:

8-10 szem sárgabarack
1 evőkanál nyírfacukor

barackos pisztacias 2
Fotó: Dívány

1. Az alaptészta hozzávalóit egy tálba mérjük, és kézzel összegyúrjuk. Minimum 1 órára hűtőbe tesszük.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy 18 cm átmérőjű tortaformát.

3. A sárgabarackot megmossuk, magját eltávolítjuk, és negyedekre vágjuk.

4. A hűtőből elővett masszát kézzel a sütőpapírral bélelt tortaformába egyengetjük, lehetőleg úgy, hogy oldalt kis pereme is legyen.

5. A sárgabarack cikkekkel kirakjuk a torta tetejét, majd a végén megszórjuk 1 kanál nyírfacukorral és sütőbe toljuk. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Teljesen kihűlve tálaljuk. (Akár hűtőbe is rakhatjuk, úgy könnyebb lesz szeletelni.)

Blogmustra