no

Jégkockatartó zacskó: van amelyikből nem folyik ki a víz

Mikor felmerült, hogy tesztelni kellene a jégkockazacskókat, úgy gondoltam minden hiperben, szuperben és drogériában árulják. Bejártam a Tescót, Auchant, Lidlt, Aldit, Interspart és a DM-et, de összesen csak négy(!) jégkockazacskót sikerült szereznem, és ebből csak kettő saját márkás. Ha nincs a teszteltek között olyan, amilyet Ön használ, kérjük, írja meg nekünk a Facebook Dívány oldalán.

Aztán a teszt során nem várt nehézséggel szembesültünk. Biztosan létezik olyan jégkockatartó zacskó, ami nem ereszt, csak ez mindegyikünknél más gyártmány. Ami az egyik konyhában bevált, abból a másik kollegánál szépen csordogált a víz. És fordítva. Vagyis nem tudunk mást mondani: próbálkozzanak, és ha találnak egy olyat, ami önöknek bevált, maradjanak annál.

Igen, minket is aggaszt egy kicsit, hogy ilyen sok műanyag zacskót kell felhasználni, és tényleg sokkal környezetkímélőbb lenne ha sima szilikonformában, vagy rendes jégkockatartóban készülne a jégkocka, de

  1. mire jön a jegesital-szezon, nyoma veszik az összes jégkockatartónak,
  2. a sima tartóban gyártott jégkockák átveszik a mélyhűtő szagát, és emiatt már nem is annyira ízletes az ital,
  3. a tasakos jégkockatartót sokkal egyszerűbb még egy mini mélyhűtőrekeszbe is benyomni, mint az öntött formájú testvérét. Például azért, mert nem gond, ha nem vízszintesen tesszük be.

Az összes márkát legalább kétszer kipróbáltuk, hogy tényleg bebizonyosodjon: ha valamelyik nem megfelelően működik, nem azért van, mert valamit elcsesztünk. Most bemutatom a kipróbálás sorrendjében, melyik jégkockazacskóval szívtam én, és melyik az, amelyiket nyugodt szívvel ajánlok. Mellétesszük a kollegák tapasztalatait is.

Szerencsére dübörög a nyár, és remélem így is marad még nagyon sokáig. Viszont a kánikulában muszáj sok folyadékot bevinni a szervezetbe és a legjobb, ha jéghideg frissítőket kortyolgat.

Spar, eiswürfel-säcke

Elég katasztrofális termék. Nem elég, hogy iszonyú lassan töltődik fel, lezárásnál még ki is folyik ami belement. Ennél a tartónál háromszor futottam neki a próbálkozásnak: elsőre a fele víz kifolyt, másodszorra lyukas(!!) volt a tasak, harmadszorra szintén engedett vizet, és csak engedett, engedett és engedett.

Sokáig gondolkoztam, hogy be merjem-e így tenni a mélyhűtőbe, de mivel ez egy teszt, nem volt mit tenni, ment a fagyasztóba . Hadd folydogáljon ott tovább. Ahogyan gondoltam, a 24-ből összesen 16 normál méretű jégkocka született, de legalább a kiszedésükkel nem volt baj. Egyszerűen, kézzel ki lehet őket nyomkodni a tasakból.

spar

Legjobb, ha eleve úgy kalkulál, hogy 24 kocka helyett csak 16-18 készül el, akkor nyert ügye van. Csak hát ki az aki előre kiszámolja, hogy hány jégkockára lesz majd szüksége?!

Alufix, jégkocka zacskó

Két kollega is esküszik a gyártmányra, állítva, nekik ez vált be, ebből nem folyt ki a víz. Egy dobozban 280 darab jégkocka elkészítéséhez elegendő tasak van, a csomagolása egészen jó, perforálva van a papírdoboz ami azt sugallja, hogy simán visszazárható. Nos, ez sajnos nem így van. Mindegy, ilyenkor nyáron úgy is gyorsan elfogy az egyszer használatos jégkockatartó. Óriás jégkockákat lehet benne gyártani.

alufix

Amikor először feltöltöttem, négy hely nem telt meg vízzel. Nyilván ez az én bénaságom miatt van, szóval újrapróbálkoztam, ugyanazzal a tasakkal. Szóval az utolsó négy tartót is feltöltöttem, egy gyors mozdulattal fejjel lefelé fordítottam a tasakot, és csodák csodája bent tartotta az összes vizet. Legalábbis egy darabig. Szerencsére nem egyből a mélyhűtőbe tettem, hanem először a mosogató aljára fektettem le. Na, itt kibugyogott egy kis víz és olybá tűnt, hogy tök fölöslegesen töltöttem újra fel azt a 4 kockát, az a mennyiség most szépen ki is engedett.

Mivel úgy gondoltam ez lehet azért is, mert a lezárás után újra feltöltöttem, elővettem egy teljesen szűz zacskót, és megpróbáltam, azzal milyen sikereket érek el. És tadaaaaam: nem, nem kaptam jobb eredményt. Sőt! Amint fejjel lefelé fordítottam, szépen lassan kicsordogált belőle a víz, valahogy úgy, mint ahogyan azt a belga pisilő kisfiú teszi, és végezetül a felső (a szájhoz közelebbi eső részen) négy kocka üresen tátongott. Jó, nyilván tényleg én vagyok tök béna, mert a kolléganőm erre a termékre esküszik. Vagy lehet, hogy kifogtam egy hibás szériát?! Esetleg túl sokat várok egy jégkockatartótól? Így vagy úgy, nekem ez a termék nem vált be.

Egyébként fagyasztás után a jégkockákat nagyon egyszerűen ki lehet szedni a zacskóból, legalább ezt az élményt megadta.

Hewa, jégkocka tasak

Amikor már végleg feladtam a próbálkozást a Spar saját márkásával és az igen jónak mondott Alufixszel, végre megtaláltam amit kerestem! Legalábbis amikor a Hewát kipróbáltam úgy gondoltam, ennél már nem lehet jobb! Végre nem engedett vissza egy csepp vizet sem, viszont fura módon mégis volt olyan kocka ami nem dagadt a víztől. Valószínűleg a lezárásánál (amikor megfordítottam egy hirtelen mozdulattal) ennyi folyt ki belőle. Sebaj, még mindig jobb, mint az előző kettő!

Kíváncsiságképpen még egyet teletöltöttem, hátha az én hibámból nem volt tökéletes az eredmény, de másodszorra sem jártam sikerrel. A harmadik nekifutásra viszont hibátlanul megtelt az összes kocka. Nagyon egyszerű kipattintani a jégkockákat a tasakból, és simán vissza lehet tenni a fel nem használt darabokat a mélyhűtőbe. Egyáltalán nem rossz termék.

hewa

Dm, eiswürfel-beutel

És íme, a tökéletes jégkockatartózacskó! Könnyű és gyors megtölteni, és már az első tasak feltöltésekor is rendeltetésszerűen működött. A lezárásnál nem folyt ki belőle egy csepp sem, és az összes kocka fel volt töltve vízzel. Egyébként a doboza is ennek a terméknek a legklasszabb: úgy lehet kiszedni a zacskókat a dobozból, mint a nedves törlőkendőt. Szóval egyesével ki lehet húzni, és nem kell azzal bénázni, hogy összetapadnak a tasakok, utána meg vissza kell gyömöszölni a maradékot a helyére. Egyszerű kipattintani a jégkockákat a helyükről mindenféle erőfeszítés nélkül. Engem abszolút meggyőzött.

Csakhogy kolleganőnknek pedig éppen ezzel a Dm-es termékkel gyűlt meg a baja, több próbálkozásból is visszacsordogált a víz. Rejtélyes jelenségek ezek.

eisw
Termék Ár Fajlagos ár/tasak tasak/kiszerelés db/kiszerelés
Dm, eiswürfel-beutel 379 37,9 10 240
Hewa, jégkocka tasak 299 29,9 10 240
Alufix, jégkocka zacskó 299 29,9 10 280
Spar, eiswürfel-säcke 349 34,9 10 280
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra