Eltűntek a lábak a Vogue hasábjain

Sokszor feszített munkatempó, a főszerkesztők nyomása és a társadalmi elvárások–- ezek mind okai lehetnek annak, amikor a képszerkesztők és retusőrök olyan bakit vétenek, ami mindenki számára látható, ők viszont annyira elmerülnek a munkában, hogy nem veszik észre.

Így kerül a címlapokra néha eggyel több ujj vagy centikkel vékonyabb derék, mint amekkora a modellnek eredetileg volt. Még a legnagyobb szigorral elkészített lapoknál is előfordulnak ilyen hibák, a Vogue-nak például nemrég Claire Danes lábait sikerült eltüntetnie a belső divatanyagból. A rejtélyes fotó mellé gyűjtöttünk még párat az elmúlt időszak túlretusált címlapjaiból.

Igazi elismerés, amikor valaki színésznőként, énekesként vagy modellként egy neves magazin hasábjain vagy címlapján szerepelhet. Keserédes érzés törhet az alanyra viszont akkor, amikor szembesül a végeredménnyel. Mivel az utómunkálatokba az adott személy nem szólhat bele – és bele sem lát –, sokszor meglepő produktum kerülhet az újságosstandok polcaira. Így fordulhatott elő Claire Danes-szel, hogy a Vogue-ban megjelenő fotósorozatának ágyon (és pasin) fekvős képéről eltűnni látszanak a lábai. Pórul járt még Paris Hilton is, akinek a Vanity Fair borítóján jelent meg Barbie baba ihlette fotója és Anne Hathaway, akiről a GQ közölt hónaljnélküli képet. Galériánkban mutatunk mindent!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek