OFFLINE

Magyar tervezők karrierjét egyengeti a Laoni la STORE

2013. július 20., szombat 09:16

Az utóbbi pár évben divattá vált kortárs magyar tervezők ruháival multibrand üzleteket, pop-up butikokat nyitni, hogy a hazai, kezdő tervezők megpróbálhassanak érvényesülni a piacon. A bőrtáskáiról elhíresült Laoni ezt a hullámot lovagolja meg kezdeményezésével, azaz a márka 10 éves múltját és kapcsolatait felhasználva nyitott egy üzletet, ahol a nekik kedves, kevésbé ismert, esetleg pályakezdő divattervezők munkái közül lehet válogatni.     

A la STORE Klauzál téri boltjába betérve rögtön a kezdeményezés ötletgazdájának, a Laoninak a kreációi fogadják a vásárlót – a többi tervező munkája az üzlet hátuljában található. A 18 kiállító vendégtervező fejenként 10-15 darabbal járul hozzá a teljes kínálathoz, a bekerüléshez a magas minőség és a kiállítók stílusvilágának egymáshoz való közelsége voltak a legfőbb szempontok.

A Laoni célkitűzése egy olyan művészeti bázis létrehozása volt, ahol az újonc márkák is lehetőséget kapnak a szárnybontogatásra. A Fibula tervezőpárosának, Kránitz Orsolyának és Nagy Dorottyának például pont kapóra jött a Laoni ajánlata: gyerekcipőben járó márkájuk forgalmazásával nem csak az imidzsépítésben, hanem vendégkörük kialakításában is nagyot dobhat a la STORE.

"Két hete kerestek meg minket, hogy lenne egy ilyen lehetőség, amire gondolkodás nélkül rávágtuk az igent, az elvárás csak egy egységes kollekció, illetve a ruhák folyamatos utánpótlása volt. 2011-ben fejeztük be az egyetemet, a márkát 2012 decemberében alapítottuk, ezért számunkra tényleg nagy lehetőség, hogy olyanokhoz is eljuttathatjuk a ruháinkat, akik eddig nem hallottak rólunk. Abszolút példaképünk a USE csapata, úttörő, amit eddig elértek a magyar divatban, nekünk is hasonló terveink vannak a jövőre nézve, ezért a Laoni segítsége mindenképpen jól jön" – mondta a Díványnak a tervezőpáros egyik tagja.

A Laoni amellett, hogy elvileg jó referenciát, időszakos eladási lehetőséget és kapcsolatépítési tőkét biztosít, marketing ügyekben minden kiállítótól megköveteli a részvételt. A tervezők 7-8 hetente teljesen cserélődnek, az első körben kiválogatott dizájnerektől augusztus 31-ig lehet válogatni.
Ők név szerint:
1975 – ARTEP - BALINT SARA KNIT/WEAR – FALUDI G – FIBULA – FRANTA ÁGI – KORÉNYI MARIANN – MOHA DESIGN - NEMESI ANNA - NYD DESIGN – PÁPAI LILLA - PELSO - SOIE ESSENTIELLE – SZUNYOGHY VIKTÓRIA - TAMARA BARNOFF – WILDPASTEL - ZAGABO – ZOE PHOBIC

Ezért a Zoe Phobic kabátért még nem is irreális a 32 ezres ár, ráadásul egyedi a szabása és a minősége is jó.
Ezért a Zoe Phobic kabátért még nem is irreális a 32 ezres ár, ráadásul egyedi a szabása és a minősége is jó.
Fotó: Vanik Zoltán / divany.hu

Az egyelőre kérdéses, ki az, aki tényleg elzarándokol majd a Klauzál térre, ha van elköltehtő 50-60 ezer forintja, mindenesetre az alapötlet jó és a kivitelezés is minőséginek tűnik. A ruhák árai tervezőktől függően változnak: a Zoe Phobic, a Zagabo, vagy az 1975 urbánus, mégis minimál kreációihoz már Zara-árakon hozzá lehet jutni, viszont Pápai Lilla lézervágott bőrruháit és Tamara Barnoff hálóingre hajazó darabjait elnézve volt egy olyan érzésünk, hogy a tervezők kissé elragadtatták magukat. Ettől függetlenül kíváncsian várjuk, mennyi ideig marad életben a kezdeményezés, és hogy hány hasonló koncepció fog megszületni még a közeljövőben.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta