Miért jó anyuval járni vásárolni?

Azt már tudjuk, hogy barátnővel vagy pasival nem mindenki szeret bevásárlókörútra indulni. De mi a helyzet az anya-lánya programokkal, aminek szinte elengedhetetlen része a közös ruhavásárlás és cipő próbálgatás? A Huffington Post szerkesztői összegyűjtöttek pár érvet, ami amellett szól, hogy miért induljunk rossz tanácsokat adó ismerősök helyett anyuval shoppingolni. Mi pedig felsorakoztattunk pár ellenérvet is.

104024199
Chris Jackson / Europress / Getty

Miért jó anyuval vásárolni?

1. Állja a cechet.

2. Naprakész abban, hogy hol vannak a legjobb leárazások és akciók.

3. Nem fél őszintén megmondani a véleményét.

4.Tudja, hogy milyen cipőnkhöz passzol majd a kiválasztott ruha.

5. Nem szégyellősködik a próbafülkében.

6. A legtöbb esetben rendelkezik az újra divatba jött trendek vintage változatával.

7. Meg tudjuk győzni, hogy próbáljon fel olyat, amin egyébként sosem akadna meg a szeme, de amitől sokkal menőbb lehet.

8. Nem számít, hogy mennyi időt töltünk próbálgatással, ő sosem siet.

9. Korából adódóan tapasztalatból beszél,  tudja, hogy a kiválasztott ruha illik hozzánk vagy sem.

10. A vásárlás jó alkalom egy őszinte anya-lánya csevejre.

139055169
Europa Press / Europress / Getty

Miért nem jó anyuval vásárolni?

Persze, a pozítiv érvek mellett vannak olyanok is, akik kifejezetten ellenzik az anyuval való közös ruhavadászatot:„Ha anyunak kell venni valamit, szívesen elkísérem, sőt, tanácsokat is adok neki, ha kéri. De inkább egyedül vagy a vőlegényemmel szervezek ilyen programokat” – mondja el véleményét Natalia.

Ön szeret anyuval vásárolni?

„14 éves korom óta nem járok anyuval vásárolni, mert idegesít, hogy minden alkalommal a kislánykoromban hordott habos-babos, fodros ruhákra mutat rá az üzletekben. Megértem, hogy neki mindig az a masnis hajú kislány leszek, de néha észrevehetné, hogy már felnőttem, és ez nekem egyáltalán nem vicces vagy nosztalgikus" – osztotta meg tapasztalatait a 29 éves Éva.

„Szívesen kikérem a véleményét, de az esetek nagy részében nem fogadom meg azokat. Általában karácsonykor járunk együtt vásárolni, az bőven elég. Zavar, hogy mikor megtetszik egy ruha vagy cipő, hangosan felkiált, hogy azt azonnal tegyem vissza, az nem nekem való. Ráadásul az áraktól jojóznak a szemei. Sosem marad el a 'Most ez a divat?' kezdetű kérdés sem” – vallott tapasztalatairól Eszter.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek