Kanye West jellegtelen kollekcióval arat

Úgy tűnik, Kanye West bármihez adja a nevét, az sikerre van ítélve: a múlt hónapban megjelent új albumát az egekig magasztalták még akkor is, ha pár héttel a debütálás után már a kutyát sem érdekelte a Yeezus. West azóta apa lett, de ami még ennél is érdekesebb, sikerült legújabb, tökéletesen haszontalan és középszerű kollekciójával is hatalmasat szakítania.

A rapper egy francia márkával, az A.P.C.-vel kollaborált egy férfiaknak tervezett kapszulakollekció erejéig, aminek 'különlegességét' maximum a ruhák belsejében fityegő piros 'A.P.C. KANYE' cédulák jelzik. West egyáltalán nem erőltette meg magát a tervezés közben, ennek ellenére a teljesen átlagos, fekete és fehér pólókból, kapucnis pulcsikból és két darab farmernadrágból álló kollekciót pár órán belül elkapkodták még a pofátlanul magas árak ellenére is.

A teljesen középszerű pamutpólókra 24 ezer, a pulcsikra 56 ezer, míg a gagyin koptatott farmernadrágokra 53 ezer forintért lehetett lecsapni az A.P.C. hivatalos weboldalán július 16-tól, ám a túlzott érdeklődés miatt az oldal szervere szinte azonnal felmondta a szolgálatot. Egyelőre csak előrendelni lehet, bár azt nem tudni, a második adag mikorra fog elkészülni. Westnek és az A.P.C.-nek egyébként két évébe tellett a teljes kollekció összehozása, amibe a francia vállalat kreatív igazgatójának, Jean Touitou-nak elmondása szerint szívüket-lelküket beletették.

Kanye 
West persze a legeladhatóbb darabba bújt a promózás érdekében. Kattintson a képre és nézze meg a nem túl fantáziadús kollekciót!

Az egy dolog, hogy West kellő tapasztalattal rendelkezik a tervezés területén – 2012-ben és 2013-ban a párizsi divathét alatt két kollekciót is magáénak tudhatott Anna Wintourral az első sorban –, az APC-vel lezsírozott ügylet mégsem tekinthető egy valamilyen szinten divattervezőnek titulált figura brillírozásának.

Volt értelme ezen 2 évig dolgozni?

A végeredményt vizslatva még talán felháborító is valahol, hogy a tervezés és a projekt megvalósítása két teljes évet vett igénybe, hiszen ilyen középszerű ruhákat még a divathoz teljesen laikusok is simán összehoznak. A kollekció sikere aligha West tervezői képességeinek, mint inkább hírnevének köszönhető. Ha nem hiszi, nézzen körbe a galériában és döntse el maga, mennyire fogták meg West elképzelései.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek