Így lesz menő a strandon

Megnéztük Balaton Soundon, hogy a legcsinosabb lányok mivel dobják fel megjelenésüket a strandon – a bikini ugyanis néha kevés, elkél egy jó kiegészítő, csinos sort, strandkendő, virágos hajcsat, vagy bármi, ami azokra a részekre tereli a figyelmet, amit ki szeretnénk emelni. A folytatásban megmutatjuk, mit láttunk a legtrendibb fesztiválozókon és a folyton standoló celebnőkön, illetve adunk pár tippet arra, hogyan követhesse példájukat!

Mivel tűnhet fel a strandolás közben?

Ha alkatának megfelelő bikinit választ, már nyert ügye van, de idén akkor jár igazán jól, ha követi a trendeket: ez a gyakorlatban – a Balaton Soundon – abban merült ki, hogy a kismellű lányok feltűnő, fodros, vagy flitteres bikinifelsőben, a nagymellűek pedig enyhén push up-os, mellemelő háromszögbikiniben fesztiváloztak. Egyik kedvenc stílusú bikinifelsőnk a rojtos, amilyet Beyoncé is reklámozott a H&M kampányban. Idén minden üzletben kapható hasonló: ha nem zavarja, hogy jó eséllyel lesz a strandon még pár nő efféle felsőben, bátran vegyen egyet.

Ha a rojtokat túl feltűnőnek érzi, keressen virágmintás fürdőruhát: ne csak a szokásos rózsákra, gyöngyvirágokra gondoljon, próbálgasson pálmafás, tengeri és matyó bikinit is – utóbbi elég olcsó és a jelek szerint sokaknak tetszik, mivel többeken is láttuk.

Meglepetés, hogy a trikinik sem mentek a divatból, pedig a különlegesen kivágott egyrészesekben nem lehet szépen barnulni. Igaz viszont, hogy egy egyrészes fürdőruha öltöztet, egy csinos trikini shorttal már jó nyári szettnek minősül. Ha trikinit választ, ügyeljen arra, hogy a minta és a fazon előnyös legyen, sokakat kövérít, ha pont a köldökük nem látszik, az úszógumi viszont oldalt kibuggyan.

A Balaton Soundon felfedeztünk még egy érdekes trendet, a felemás bikinit, melynek egyik mellrésze mintás, a másik egyszínű: a különleges darab viselője ráadásul tökéletesen összeöltözött barátnőjével, így még jobb hatást ért el a felemás bikini. Nézze meg a galériában, milyen az adott darab, és azt is, hol kap hasonlót!

Mivel tűnhet fel strandolás után?

A strandról az ember gyakran kijárkál enni, inni, sétálni, tehát kell valami olyan ötletes strandruha, amiben a vízparti sétányon is jól érezzük magunkat. A legegyszerűbb választás a farmersort, de nekünk jobban tetszenek a lenge strandruhák, amikből bő választék van a Calzedoniában, és a Zarában is találhatunk megfelelő színes kisruhát. Ruha helyett a kidolgozott hasú lányok szívesen vesznek fel maxiszoknyát, vagy mostanság divatos aszimmetrikus szoknyát, akik pedig csak a fenekükre kényesek, megúszhatják a felöltözést egy egyszerű strandkendővel.

A Soundon nem egy lányon láttunk kis farmermellényt is a bikini fölött, és meglepően jó volt az összhatás. Hasonló darabokra a Mangóban érdemes vadászni, de egy oversize ing is megteszi, az meg csak van otthon.

Alapkiegészítő a strandon a kalap, de a trendmániásoknak van egy rossz hírünk: a széles karimás fedora, aminek olyan nagy sikere volt a januári Saint Laurent bemutatón, nem került még át az utcai divatba, mindenki ragaszkodik a kis karimás panamakalapokhoz és szalmakalapokhoz. Napszemüveg terén épp a hippis, kerek üveges fazon a menő, ami nem mindenkinek áll jól – ha nem akar John Lennonnak öltözni, nagyméretű cicaszemüvegekkel vagy színes lencsés aviátorokkal próbálkozhat.

Hiányoltuk a fesztiválról a dekoratív, celebek által gyakran viselt testékszereket, melyek tök fölöslegesek ugyan, mégis elég jól feldobnak egy fürdőruhát. Na jó, lehet, hogy egy rengeteg láncból fűzött, fémes verzió már tényleg túlzás, de meglepődtünk, hogy még egy finomabb láncot se nagyon vállalt be senki. Cserébe műanyag koszorúból volt egy pár: a testláncokat, akárcsak a koszorúkat, a Bershkában keresse – már ha tényleg ilyen szokatlan kiegészítőkkel szeretné feldobni strandszettjét egy átlagos balatoni napon.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek