OFFLINE

Így öltöztek a férfiak a párizsi divathét alatt

2013. július 16., kedd 17:39

Az elmúlt szezonok bebizonyították, hogy a divatheteknek napjainkban kettős szerep jut: egyfelől a tervezők ilyenkor mutatják be az egy évvel későbbre szánt kollekciójukat, azonban talán még ennél is érdekesebbek a gombamód szaporodó, egyre inkább a szereplési vágy miatt jelenlévő fashionisto, divat iránt érdeklődő férfiak. Hiába választhatnak kevesebb ruhadarab közül, mégis sokszor ötletesebb összeállításokat láthatunk rajtuk, mint a hölgyeken.

Vajon a párizsi sikk a férfiak öltözékére is jellemző? Ennek próbáltunk utána járni és olyan férfiakat gyűjtöttünk össze, akik a francia divathét alatt vagy meghökkentő, vagy csak egyszerűen stílusos szettet öltöttek magukra és úgy jelentek meg a fotósok lencséje előtt.

Ha kategorizálni szeretnénk ezeket az embereket, akkor négy típust különíthetnénk el:

  1. A meghökkentő: ők azok, akik nem riadnak vissza a rikító ruhadaraboktól, mintára mintát halmoznak és láthatóan ők azok, akik a legkevésbé törődnek az átlagember véleményével.
  2. Az apró csavar: az összeállításaikban van valami, ami kitűnik, meghatározza azt (idegen szóval statement), legyen szó akár egy harsány zakóról vagy egy gyönyörű bőrtáskáról.
  3. A laza, de stílusos: a szettjeik általában fekete és fehér, főleg lezser darabokból állnak. Gyakran viselnek oversize pólót és bőrdzsekit. Első látásra azt üzenik, hogy őket nem érdekli a divat, mégis a cipőjüktől kezdve a nadrágjukon át, egészen a kabátjukig mindent gondosan válogattak össze. És persze ők sem pózolnának a kamerák előtt, ha tényleg nem érdekelné őket a felhajtás..
  4. A klasszikusan elegáns: személyre szabott öltöny, tökéletesre polírozott bőrcipő és minden ruhadarab a legjobb anyagból készült. Általában a középkorú férfiak jelennek meg így a divatheteken, de egyre több fiatal követi a példájukat, mi csak támogatni tudjuk őket!
Magyarországon nemcsak a divathetek, de önmagában a divat kultúrája sem alakult ki eléggé. Ezért van az, hogy sokszor kinéznek valakit, ha kitűnik a tömegből, pedig ezt pont, hogy elismerni kéne. Lehet, hogy Önnek a galéria nagy része automatikus szemöldökfelhúzást eredményez majd, de ez külföldön teljesen mindennapi, főleg a bemutatók napjai alatt.
 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta