Így öltöztek a férfiak a párizsi divathét alatt

Az elmúlt szezonok bebizonyították, hogy a divatheteknek napjainkban kettős szerep jut: egyfelől a tervezők ilyenkor mutatják be az egy évvel későbbre szánt kollekciójukat, azonban talán még ennél is érdekesebbek a gombamód szaporodó, egyre inkább a szereplési vágy miatt jelenlévő fashionisto, divat iránt érdeklődő férfiak. Hiába választhatnak kevesebb ruhadarab közül, mégis sokszor ötletesebb összeállításokat láthatunk rajtuk, mint a hölgyeken.

Vajon a párizsi sikk a férfiak öltözékére is jellemző? Ennek próbáltunk utána járni és olyan férfiakat gyűjtöttünk össze, akik a francia divathét alatt vagy meghökkentő, vagy csak egyszerűen stílusos szettet öltöttek magukra és úgy jelentek meg a fotósok lencséje előtt.

Ha kategorizálni szeretnénk ezeket az embereket, akkor négy típust különíthetnénk el:

  1. A meghökkentő: ők azok, akik nem riadnak vissza a rikító ruhadaraboktól, mintára mintát halmoznak és láthatóan ők azok, akik a legkevésbé törődnek az átlagember véleményével.
  2. Az apró csavar: az összeállításaikban van valami, ami kitűnik, meghatározza azt (idegen szóval statement), legyen szó akár egy harsány zakóról vagy egy gyönyörű bőrtáskáról.
  3. A laza, de stílusos: a szettjeik általában fekete és fehér, főleg lezser darabokból állnak. Gyakran viselnek oversize pólót és bőrdzsekit. Első látásra azt üzenik, hogy őket nem érdekli a divat, mégis a cipőjüktől kezdve a nadrágjukon át, egészen a kabátjukig mindent gondosan válogattak össze. És persze ők sem pózolnának a kamerák előtt, ha tényleg nem érdekelné őket a felhajtás..
  4. A klasszikusan elegáns: személyre szabott öltöny, tökéletesre polírozott bőrcipő és minden ruhadarab a legjobb anyagból készült. Általában a középkorú férfiak jelennek meg így a divatheteken, de egyre több fiatal követi a példájukat, mi csak támogatni tudjuk őket!
Magyarországon nemcsak a divathetek, de önmagában a divat kultúrája sem alakult ki eléggé. Ezért van az, hogy sokszor kinéznek valakit, ha kitűnik a tömegből, pedig ezt pont, hogy elismerni kéne. Lehet, hogy Önnek a galéria nagy része automatikus szemöldökfelhúzást eredményez majd, de ez külföldön teljesen mindennapi, főleg a bemutatók napjai alatt.
 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek