Ezeket pakolja a strandtáskába!

shutterstock 131227304

Sokan egyáltalán nem használják ki a pakolós strandtáska nagy előnyét, hogy tényleg egy kislakásnyi cuccot lehet benne felhalmozni. Felejtse el, hogy csak törülközőt és naptejet visz a strandra: tanácsainkkal naprakészen, minden helyzetre felkészülten mehet hasat süttetni, de persze a válla lehet, hogy leszakad a terheléstől.

A táska

Először egy jó strandtáskát kell beszereznie, a leárazások alatt most egészen jó darabokra bukkanhat, normális áron: a Zarában akár már az eredeti ár feléért is nézelődhet, a mi tekintetünket ez a különleges, metál ezüst darab ragadta meg, ebbe biztosan minden belefér, amire szüksége lehet.

Bárhol talál ehhez hasonló táskát, jó áron
Bárhol talál ehhez hasonló táskát, jó áron

Hajápoló

Ha bőrét különféle naptejekkel óvja a nap káros hatásaitól, ne feledkezzen el hajának ápolásáról sem: az erős sugárzás hajunkat is ugyanúgy roncsolhatja, így nem árt hidratáló sprével gondozni a végeit, illetve színére is ügyelni: festett hajra mindenképpen szerezzen be egyet aktuális hajszínének megfelelően, ha pedig alapból száraz, vékonyszálú haja van, akkor is ajánlott a rendszeres fújkálás.

Szárazsampon

Avagy a tökéletes homokeltávolító, dezodor, parfüm és nem utolsó sorban sampon egyben. Táskabarát kiszerelésben bármelyik Lush üzletben  hozzájuthat 2900 forintért.

A Lush szárazsampon biztos szuper, de nézzen körül a drogériákban is, ott párszáz forintból kijön.
A Lush szárazsampon biztos szuper, de nézzen körül a drogériákban is, ott párszáz forintból kijön.

Ajakbalzsam

És ha már a bőrápolás ugye mindenkinek alapvető, ne feledkezzünk meg az ajakápolásról sem.

A rendszeres hidratálás elengedhetetlen, a forró szezonban viszont próbáljunk olyan terméket választani, ami pluszban egy kis vitamint is tartalmaz. A Carmexet külön ajánljuk erre a célra: bár egy tubus kb. ezer forintba kerül, mégis több hónapra elég, arról nem is beszélve, hogy feltéve nem csak alaposan hidratál, hanem még ajkainkat is bizsergeti. Ha a sima verzió nem nyeri el tetszését, választhatja az ízesített /meggyes/ változatot is rúzs vagy tégely formájában. De a 30 faktoros, napfényvédős Labello is nagyon jó választás.

Hajkiegészítő

Felejtse el a hagyományos hajgumit - persze ha ez a favorit, nem kell megválnia tőle - és dobja fel szettjét különleges hajékszerekkel: kontyba tűzött vagy copfba fogott hajnál is működik, attól függ, milyet választ, a napsugaraktól a csillogó fejdíszek és csatok csak még jobban felhívják önre a figyelmet.

H&M hajgumi egy kis csavarral...
H&M hajgumi egy kis csavarral...

(Átlátszó) Körömlakk

Ha egyszerű körömlakkot használ nem árt magánál tartania a teljes üveget strandoláskor, a víztől ugyanis könnyen lepattoghat a festék a körömvégekről, gyenge minőségű lakk esetén pedig akár az egész lemállhat a kezéről, az pedig köztudott, hogy a koszos körömnél visszataszítóbb csak az ápolatlanul kifestett köröm lehet. Ajánlatos a nyáron az éppen aktuális színt vagy egy átlátszó lakkot magunknál tartani, illetve rétegesen lakkozni.

Szalmakalap

A többfunkciós szalmakalapokkal sosem lehet mellélőni: napozáskor, városnézéskor is kényelmes és nagyon hasznos viselet, napozáskor pedig a tökéletes arcfedő szerepét is betölti. Párosíthatja rövidnadrághoz vagy simán bikinihez is, hosszútávon garantáltan megtérülő befektetés, a H&M-ben már 1200 forintért hozzájuthat ehhez a rózsaszín betoldással díszített darabhoz.

H&M, 1200 forint
H&M, 1200 forint

Antibakteriális frissítő kendő

Nem feltétlen gyerekeknek - a higikendőknek akkor is hasznát vesszük, ha esetleg beleesett az almánk a homokba és le akarjuk tisztítani. Arról már nem is beszélve, hogy a 40 fokban az arcunkat is kellemesen felfrissíthetjük vele.

Tanglefix

Avagy a zsebhajkefe, ami igazán hasznos lehet egy kiadós tengeri hullámlovaglás után. Nem foglal nagy helyet, praktikus és nélkülözhetetlen, pláne, hogy a sós víztől vagy az izzadtságtól fésületlen loboncunk sokkal jobban gubancolódhat, a fésülés pedig annál drasztikusabb, minél későbbre halasztjuk.

Na jó, ha ilyenje nincs otthon, egy fésű is megteszi
Na jó, ha ilyenje nincs otthon, egy fésű is megteszi

Túlélő telefontok

Ön visz magával ennyi mindent a strandra?

Manapság már mindenki dokumentálja hétköznapjainak legkisebb mozzanatait, miért ne lenne ez másképpen nyaralás alatt? Inkább legyen elővigyázatos és szerezzen be egy biztos tokot kedvence számára, nehogy kicsússzon a kezéből a nagy tengeri fotózkodás kellős közepén.

Univerzális strandruha

Amiről elsőre nem feltétlen állapítja meg az ember, hogy fürdőruha lapul alatta, mégis praktikus viselet, hiszen nem kell hazarohanni átöltözni csak azért, hogy beülhessen valahova egy jó koktélra.
Ha fehér színűt választ nem lő mellé, mivel az minden bikinihez passzol, arról már nem is beszélve, hogy a lenge, szellős anyag üdítő viselet lehet a kánikulában.

Zara maxiruha: a leárazáson 10 ezer forint alatt is van miből válogatni
Zara maxiruha: a leárazáson 10 ezer forint alatt is van miből válogatni
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek