OFFLINE

Pénteki süti: málnás-csokis, lisztmentes

2013. július 12., péntek 13:37

Ha sikerül megállni, hogy ne együk meg az összes létező málnát magában, nyersen, akkor érdemes összeboronálni egyik legjobb barátjával, a csokoládéval: garantáltan boldog házasság lesz. Még nagy melegben is megéri elkészíteni ezt a liszt nélküli málnás-mandulás-csokis süteményt, mert bár mirelit gyümölccsel is működik, mégis csak friss málnával az igazi.

malnas suti
Fotó: Doctor Pepper

Hozzávalók:
65 g vaj
1 db tojás
50 g cukor
50 g natúr joghurt
60 g étcsokoládé
100 g darált mandula
1,5 kiskanál sütőpor
50-70 g friss málna

A tetejére:
100 g hideg habtejszín
1 lapos evőkanál porcukor
1 evőkanál mascarpone (elhagyható)
pár kocka étcsokoládé
50 g málna


1. A vajat megolvasztjuk (ne legyen tűzforró!), hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a joghurtot, és habverővel habosra keverjük.

2. Az étcsokoládét megolvasztjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül hozzáadjuk a mandulalisztet és a sütőport, és elkeverjük.

3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a masszát egy 18 cm átmérőjű tortaformába egyengetjük, beleszórunk 50-70 g megmosott málnát, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kivesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.

4. Közben elkészítjük a feltéteket: az 50 g málnát egy kis lábasba tesszük, és pár perc alatt „összerottyantjuk”, a kanál hátlapjával szét is nyomkodjuk a málnákat, hogy levet is eresszenek. Ezt is félretesszük hűlni. Az étcsoki-kockákat apróra vágjuk.

5. Ha minden kihűlt, akkor a tejszínt a porcukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét, az apróra vágott csokit és a málnapép felét. Ezt a krémet a süti tetejére kenjük, majd a tetejére kanalazzuk a maradék málnapépet (a levével együtt), és egy kiskanállal márványos mintát rajzolunk a krémbe. (Szórhatunk még a tetejére málnaszemeket, nem fog ártani neki.)

malnas suti 2
Fotó: Doctor Pepper

Ha bevált a málna-csoki páros, érdemes kipróbálni ezt a még csokisabb málnás süteményt is. Szigorúan hedonistáknak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta