OFFLINE

Szegedi Katát megihlették az absztrakt formák és a téli táj

2013. július 10., szerda 10:08

Szegedi Kata nevét 2009-ben ismerhették meg a divatrajongók, akit akkor egyéni, kísérletező stílusának köszönhetően a Fashion Awards Hungary-n az év fiatal divattervezőjének választott a szakma. Bár legújabb őszi-téli kollekcióját idén nem mutatta be a kibővült Gombold újra! által szervezett Central European Fashion Days-en, most megnézheti a tervezőnő legújabb darabjait, a vele készített interjúban pedig megtudhatja, hogy mik Szegedi Kata tervei, és milyen témák inspirálták a ruhák tervezésénél.

Tavaszi-nyári kollekciódon érezni a kilencvenes évek hatását, melyet stílusosan kevertél a víz alatti világ hangulatával. Következő kollekciódtól mit várhatunk majd, milyen szavakkal jellemeznéd a gyűjteményt?

A következő őszi-téli kollekcióm nemrég látott napvilágot, Current Waves néven. Fő inspiráció Jackson Pollock absztrakt expresszionista művei voltak. A téli táj, a jég, a vihar, a szikla és a felhők lenyomatai köszönnek ránk vissza a kollekció darabjairól. A digitális printeket ismét Udvardi Saroltával közösen készítettem el. Klein-kék, acélszürke, jégszürke, fekete és optikai fehér árnyalatok jelennek meg a neoprén, gyapjú, selyem-muszlin és pliszírozott selyem anyagokon. A kollekcióban a KataSzegedi márkára jellemzően oversize és bodycon sziluettek váltakoznak, a szoborszerű, merev és sportos felsőkhöz szűk, derékhangsúlyos nadrágok párosulnak.

A Strongbow hostess formaruhák után te készíted e Vodafone hostesseinek ruháit is. Van valami fő irányvonal, amit várnak tőled, vagy teljesen szabad kezet kaptál a tervezésnél?

A Vodafone formaruháinál annyi megkötésem volt, hogy mindenképpen a Vodafone-ra jellemző, élénk piros színt használjam, illetve nagyon szűk, alakkövető, szexis ruhák készüljenek. A tavasz-nyári kollekcióm egyik szoknyáját – kétrétegű, áttetsző muszlinnal – használtam fel a tervezésnél. Abszolút nyitottak voltak az ötleteimre, nagyon egyszerű volt így a munka.

Melyek a kedvenc darabjaid, kiegészítőid az idei trendekből?

Ebben a szezonban főleg a fekete-fehér, kontrasztos, egyszerű szabású, kicsit maszkulin dolgok tetszenek.

Külföldi tervezők közül kiknek a pályafutását kíséred figyelemmel?

Riccardo Tisci, a Givenchy tervezője nagy kedvencem, az ő munkáit mindig figyelemmel kísérem.

Mit csinálsz legszívesebben a szabadidődben?

Legfőképpen utazni szeretek, vagy egyszerűen egy pohár bor mellett beszélgetni a barátaimmal.

Mik a legfőbb terveid, célkitűzéseid a közeljövőben?

Nemzetközi piacon és szeretnék még aktívabban szerepelni, több boltban és magazinban megjelenni, most éppen ezen dolgozunk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta