OFFLINE

Mostantól lesznek jogai a fiatalkorú modelleknek

2013. július 7., vasárnap 09:02

New Yorkban hamarosan a gyermekelőadókhoz hasonlóan törvénybe iktatják a kiskorú modellekre vonatkozó jogszabályokat. A divatipar vezető modelljeiért felelős Model Alliance bejelentette, hogy Jeffrey Klein és Diane Savino szenátorok jogalkotási javaslatokat tesznek az ügyben New York államban, ami garantálja majd a fiatalok jogait, és az értük felelős személyek is pontosabban nyomon követhetik majd munkaidejüket.

A döntés kilenc hónappal azután született, hogy a Model Alliance igazgatója, Sarah Ziff tanúvallomást tett a New York állami munkaügyi bíróságon. Ha a kiskorúak védelmében alkotott javaslat jogerőre emelkedik, a munkáltatók kénytelenek lesznek minden gyermek foglalkoztatásához engedélyeket beszerezni, ami miatt elképzelhető, hogy a márkák kétszer is meggondolják majd, hogy foglalkoztassanak-e kiskorú modellt a magazinokban – írja a huffingtonpost.com.

Természetesen kisebb-nagyobb sikerrel a divatipar is tett már kísérletet arra, hogy javítson a jelenlegi helyzeten, 2012 májusában a divatvilág legbefolyásosabb lapjának 19 nemzetközi szerkesztője Vogue Health Initiative néven bevezetett egy hat pontból álló egészségügyi kódexet, melynek értelmében nem dolgoznak együtt táplálkozási zavarban szenvedő és 16 évnél fiatalabb modellekkel.

Azonban a Vogue egészséges testkép projectje kamunak tűnt, a szabályokat többen is figyelmen kívül hagyták. A Model Alliance statisztikái szerint ugyanis a legtöbb modell 13 és 16 évesen kezdi karrierjét, akiknek 76,5 százaléka van kitéve kábítószer- és alkoholproblémáknak a munkák során, illetve 68,3 százaléka szenved depresszióban vagy szorongásban. Elsősorban az ijesztő adatok miatt gondolja úgy a modellügynökség, hogy itt az ideje törvényeket bevezetni annak érdekében, hogy a kiskorú modelleknek biztonságos és egészséges karriert tudjanak biztosítani a jövőben.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta