OFFLINE

Ilyen lenne Barbie átlagos méretekkel

2013. július 5., péntek 10:29

Az amerikai művész, grafikus és kutató Nickolay Lamm nemrég futurisztikus rajzaival hívta fel magára figyelmet, melyeken azt szemléltette, hogy milyen ijesztő lesz az ember 20, 60, és 100 ezer év múlva. A Dr. Alan Kwan elméleteire alapozott látványképek után Lamm egy újabb kényes témához, a Barbie babához nyúlt.

A Pittsburghi Egyetemen diplomázott Lamm a Mattel több évtizede népszerű babáját alakította átlagos testalkatú babává, melyhez 19 éves nők arányait és egy amerikai kutatócsoport statisztikáit vette alapul – írja a huffingtonpost.com. Az egymás mellé állított két bábun jól látható a különbség, a normál testalkatú Barbie fél fejjel alacsonyabb, mint nyakigláb hasonmása, illetve legalább két mérettel teltebb is, hátsója pedig inkább Jennifer Lopezére emlékeztet, mint egy anorexiás modellére.

„Ha ér kritizálni a sovány modelleket, miért ne láthatnánk be, hogy a Barbie is negatívan befolyásolja a fiatal lányokat? Az általam készített Barbi úgy néz ki, mint egy átlagos méretű amerikai nő, mi tartja vissza a Mattelt, hogy piacra dobja?” – nyilatkozta Lamm, akinek nem ez az első próbálkozása a reális énkép helyreállítására, a közelmúltban például azt szemléltette, hogy milyenek lennének a kisminkelve piacra dobott babák tiszta tekintettel, szemceruza, rúzs és fodrász nélkül. Nézze meg a fiatal művész legutóbbi munkáit a galériában!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta