OFFLINE

20 év után most először szerződtetett fekete modellt a Prada

2013. július 5., péntek 10:26

Az idősödő modellekkel nem szívesen dolgozó Prada húsz év után először tett kampányába színes bőrű modellt. Az olasz divatház első fekete arca Naomi Campbell volt 1994-ben, két évtizeddel később pedig a kenyai születésű Malaika Firth is lehetőséget kapott a márkától, hogy a veteránnak számító Christy Turlington és a kínai származású Fei Fei Sun mellett reklámozza a Pradát az őszi-téli szezonban – írja a dailymail.co.uk.

"A Prada felébredt"

A divatház történetében mérföldkőnek számító lépés a twitterezők között is felcsigázta a kedélyeket. „Mi tartott ilyen sokáig? A Prada két évtizednyi szünet után fekete modellel kampányol” – írta  GlobalGrindStyl, miután meglátta a fiatal modellt Steven Meisel kampányképein. „A Prada felébredt, 19 év után fekete modellt alkalmaz” – tette hozzá egy másik twitterező, akit szintén meglepett, hogy Naomi Campbell 1994-es megjelenése óta nem volt fekete bőrű modell a márkánál, kivéve azt az egy esetet mikor Jourdan Dunn végigvonulhatott a Prada kifutóján a 2008-as divathéten.

„Talán ma már a Prada az egyetlen márka, aki szinte csak fehér modellekkel dolgozik. Mi történhetett a céggel, hogy végül felbéreltek egy fekete modellt a szezonális kampányukhoz? A Prada nem mond semmit. Reméljük, nem kell újabb 19 évet várni a következő ilyen esetre” – kommentálta az esetet Jenna Sauers, a Jezebel.com írója.

"Általában azért rúgnak ki, mert színes bőrű vagyok"

Míg a Prada idén multikultiban utazik, a Diornál a párizsi haute couture show körül izzott a levegő, mikor Jourdan Dunn twitter-posztjában arról értesítette követőit, hogy kivágták a divatbemutatóról mellmérete miatt. „Kirúgtak a Diortól, mert nagyok a melleim. I Love Fashion!” – posztolta a Twitterre a hírt a 22 éves modell. „Általában azért rúgnak ki, mert színes bőrű vagyok, de hogy a mellméretem miatt ne alkalmazzanak!?” – írta később még mindig meglepve a 32A-s (70A-nak megfelelő) mellméretettel megáldott Dunn.

A sztárokkal benépesített, párizsi Hadtörténeti Múzeumban bemutatott shown egyébként szinte csak fehér bőrű modellek mutathatták be az átlátszó, melleket villantó ruhacsodákat a francia divatháznál. James Scully, a Tom Ford, Jason Wu, Derek Lam, Stella McCartney, Lanvin és a Carolina Herrera bemutatóinak és kampányainak castingjaiért felelős szakember már márciusban hangott adott a buzzfeed.com-on ellenérzéseinek.

„Úgy érzem, hogy a Dior annyira egyértelműen csak fehér lányokkal dolgozik, hogy az már szándékos. Nézem a showt és ez zavar. Szinte nem is tudok a ruhákra a koncentrálni, mert ez levesz az értékükből” – mondta Scully, aki hangot annak is, hogy Raf Simons elődje, John Galliano botrányos, antiszemita hencegéséhez hasonlóan szavak nélkül kommunikálja ugyanazt az üzenetet a külvilágnak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta