OFFLINE

Íme a 10 legmenőbb plus size modell

2013. június 15., szombat 16:41

Néha úgy tűnik, hogy minden a sovány nőkről szól a divatszakmában, pedig az elmúlt években egyre nagyobb az érdeklődés a teltebb modellek iránt. Az elmúlt időszakban több divatház és magazin is szerződtetett plus size modellt kampányaihoz, mellyel céljuk, hogy újradefiniálják a modellvilág szigorú szabályait és lehetőséget adjanak az átlagos méretű lányoknak is a kifutókon. A huffingtonpost.com szerkesztői összegyűjtötték a szakma tíz legmenőbb plus size modelljét. Nézze meg, kik futottak be 36-os méreten túl!

Jennie Runk

Runk leginkább a hatásosra sikerült áprilisi H&M fürdőruha kampányból lehet ismerős. A svéd márka első plus size modellje ha teheti, hangot ad véleményének, miszerint a divattervezők hibát követnek el, amikor kisfiús testalkatú lányokat küldenek kifutóra a nőies formájú modellek helyett.

„Sohasem diétáztam, hogy megkapjak egy munkát. Úgy érzem, meg kell mutassam a hasonló cipőben járó lányoknak, hogy fogadják el magukat, olyannak amilyenek. Összpontosítsanak arra, hogy a lehető legjobbat hozzák ki magukból, ne aggódjanak a combjuk miatt, nincs azzal semmi baj” – üzeni magabiztosan bajtársainak Runk.

Saffi Karina

Karina, a „normál” modellből lett brit plus size modell áprilisban lett az Egyesült Királyság legelső plus size modell workshopjának, a Curve Project Londonnak a mentora, akinek feladata, hogy megossza tapasztalatait és ötleteit frizurákkal, sminkeléssel, fotózásokkal és a kifutón való vonulással kapcsolatban az érdeklődőknek.

„Szeretnénk arra törekedni, hogy támogassuk a pozitív testképet és egyfajta példát mutassunk azoknak a fiatal nőknek, akik korábban úgy gondolták, hogy csak vékony alkattal vethetik meg lábukat a divatszakmában” – filozofál Karina.

Crystal Renn

A plus size mozgalom egyik szimbóluma, az egykor anorexiával küzdő Crystal Renn időközben pálcika vékonnyá fogyott. Életének nehéz időszakáról és a modellszakma kihívást igénylő szabályairól könyvet is írt: A Young Model's Story of Appetite, Ambition and the Ultimate Embrace of Curves címmel.

„A 8-as méret egyfajta szabadságot ad a tervezőknek. A legtöbb modellnek 6-os vagy 8-as mérettel kell rendelkeznie, pedig a normális inkább a 10-es lenne” – mondja a pár évvel ezelőtt még 44-es konfekciómérettel rendelkező 26 éves modell.

Justine Legault

Legault-t májusban választotta a francia Elle Quebec csontsovány modellek és celebnők helyett címlaplányának, mellyel beállt a plus size modelleket támogató divatlapok és márkák sorába.

„Az a tény, hogy csak pozitív visszajelzést kaptam az Elle borítóval kapcsolatban, igazán boldoggá tesz. Úgy tűnik, az emberek nem annyira döbbenek meg azon, hogy már teltebb nőket is alkalmaz a média" – fejezte ki örömét a kanadai modell a Facebookon.

Robyn Lawley

Lawley-t mi inkább csak szupermodellnek titulálnánk, mint plus size-nak, de mégis ezzel a jelzővel került fel a Vogue Italia, a Marie Claire és a francia Elle címlapjaira is. Sőt, ő volt az első plus size modell, akit Ralph Lauren leszerződtetett 2012-es őszi kampányához.

„Jó reggelt Amerika, aláírtam egy szerződést Ralph Laurennel. Kellenek plus size modellek New Yorkban és ez csak egyre jobb lesz!” – áradozott Lawley követőinek.

Tara Lynn

A 27 éves nyelvésznek tanult amerikai lány az egyik olyan modell, aki miatt a divatvilág talán hajlandó demokratizálni a több évtizede uralkodó soványság kultuszt. A 48-as mérettel rendelkező 176 centis Lynnt 2012 februárjában tette címlapjára a francia Elle, és ideális, formás női testként emlegette a lapban.

Ashley Graham

A 2000 óta aktívan dolgozó modell kapott már helyett a Vogue hasábjain is, de legemlékezetesebb munkái mégis a fehérneműmárkákhoz köthetőek. Legutóbbi, Lane Bryantnek készített kampányát a Fox és az ABC is betiltotta.

„A Victoria Secret angyalok egész nap egy bugyiban illegetik magukat. De amikor egy molettebb nő kerül a képernyőre, azonnal kivágják” – mondta felháborodva az esetről az 1988-ban született modell.

Tess Munster

Munster amellett, hogy elismert plus size modell, övé az egyik legnépszerűbb divatblog is az interneten. A bohém kinézetű modell rengeteg képet tölt fel magáról, melyeken leginkább fürdőruhákban és pin-up stílusú szettekben látható. Munster egyik mottója, hogy nem kell pálcikavékonynak lenni ahhoz, hogy jól nézzünk ki a divatos ruhákban.

Candice Huffine

Candice Huffin minden bizonnyal az egyik legszexibb plus size modell, nem véletlenül került 2012-ben teljesen pucéran és egy nyakörv nyaklánccal az S moda májusi címlapjára.

„A Vogue Italia szerkesztői nemrég felnyitották a divatipar szemét, és bebizonyították, hogy mi a szép, a szexi és milyenek a jó modellek. Most az emberek ebből még többet szeretnének kapni. Éppen a photoshop értette meg az emberekkel, hogy mit is akarnak látni a hús-vér lányokon” – mondja Huffine, aki szerint a plus size modellek befolyásolják az emberek megítélését a női testről.

Velvet d'Amour

D'Amour 2006-ban szerzett magának hírnevet plus size modellként, amikor végigment Jean Paul Gaultier 2007-es tavaszi/nyári bemutatójának kifutóján Párizsban. Azóta az egyik legszókimondóbb szószólója a divatipar átalakulásának.

„Az igazi értelme a divatnak minden valószínűség szerint akkor van, ha élvezzük benne a változást, a dekadenciát és a kockázatvállalást. A divat csak úgy lehet innovatív, ha eltér az elfogadott normáktól. Én nem nézem meg a divatlapok tanácsait. Túl egyszerűek, ennél jóval mélyebbre kell ásni" – mondta d'Amour kicsit hazabeszélve az olasz Vogue-nak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta