Szőrös bugyi: menő vagy ciki?

Az első látásra meghökkentő szőrös fehérneműket egy finn kortárs művészettel és designnal foglalkozó tervezőpáros, Katriina Haikala és Vilma Metteri készítette. A 2007 óta együtt dolgozó duó kissé naiv célja, hogy olyan dolgokat alkossanak, amiket még soha azelőtt nem láttunk – írja a refinery29.com.

„Egyes esetekben három dolog kombinációjából, a designtermék, performansz és a művészeti érték összetevőiből állnak termékeink. Legújabb kollekciónkat hölgyeknek terveztük, azzal a céllal, hogy felfedezzék a bennük rejlő szépséget” – meséli a Nutty Tarts (Dilis bigék, finnül: Tärähtäneet Ämmät) névre keresztelt márka gyűjteményéről Vilma Metteri.

A Helsinkiben élő designerek előszeretettel foglalkoznak munkájuk során a kulturális normák, nemi szerepek, politikai és a társadalmi fogalmak kérdéskörével, így nem lepődtünk meg, hogy a szőrnövekedés problémája is megihlette őket. Online üzletükben egy szőrös bugyi 29.50 euróba, 8700 forintba, egy lábszőrös leggings pedig 39.50 euróba, 11650 forintba kerül. Mit gondol a provokatív fehérneműről, menőnek találja vagy inkább gusztustalannak ítéli a látottakat?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (2017) (2331) Ciki!
Mustra