Akkor is vehet maxiszoknyát, ha alacsony!

160 centis nőként eddig kerültem a maxiszoknyákat, maxiruhákat, ha fel is próbáltam egyet-egyet, hamar levettem, mert minden ruha optikailag összenyomott, kövérített, a szoknyák meg amellett, hogy a földet söpörték, pont úgy simultak a csípőmre, hogy igazi ténsasszonnyá váljak.

Pedig alacsony lányként is viselhetünk nyugodtan maxiruhákat, csak arra kell figyelni, hogy lehetőleg derékban szűkített, vagy mell alatt vágott legyen adott darab, ne legyen annyira bő, hogy elvesszünk benne, és legyen hozzá egy normális magassarú cipőnk, amivel fel tudjuk venni. 170 centi alatt lapostalpúval csak vízpartra menjünk maxiruhában, kerüljük a nagy mintákat és keressünk hosszanti csíkokat, vagy apró mintás, esetleg színblokkolt darabokat, a lényeg, hogy optikailag nyújtson a ruha, már amennyire tud. Annak különösen ajánlott a maxiruha nyárra, akinek combjával akadnak problémák.

A héten a fast fashion boltokban néztünk körül a maxiszoknyák- és ruhák között. A próbához vittünk egy 10 centi magas sarkú cipőt, amivel hordanánk a ruhákat, de még így is a legtöbből fel kéne varratni 5-10 centit, viszont legalább szép hosszúnak tűnik a lábunk. A legjobb választékot a H&M-ben találtuk, a Stradivariusban is találtunk egy szép ruhát, viszont a New Yorkerben és a C&A-ban teljesen lukra futottunk.

H&M

A H&M nem csak a strandruhákra gondolt a maxik tervezésekor, így amellett, hogy 3990 forintért van egy rahedli pamutmaxi, kapunk városba való, trópusi mintás, földig érő ruhát és elegáns maxiruhát is. Méretválaszték is van, 34-estől, így nem kell a túl nagy ruhákkal küzdeni. Persze a nagy kínálatba becsúszik pár furcsa ruha, például a narancsszín leopárdmintás maxit biztos nem vennénk meg, de V-nyakú, lila ruhát simán.

Stradivarius

A Stradivariusban összesen háromféle maxiruhával találkoztunk, fel is próbáltuk mindet: a fehér sokkal jobban állt, mint gondoltuk volna, és csak kicsit volt hosszabb, mint kéne. A kék, laza felsőrészű maxiruhával is elégedettek voltunk, talán csak a virágmintás, nyakbakötős verzió nem tetszett, ami nem is nagyon való városba, inkább nyaralóhelyi változat.

New Yorker

A New Yorkerben csak egy maxiruha volt, a képen látható, borzasztó mintájú, egyszerű szabású, mellnél fodros darab. Egy előnye biztos van: nem kell belőle felhajtani semennyit, hátránya, hogy nem vennénk fel sehova. Próbáltunk még a márkánál egy fekete, elegánsnak szánt maxiszoknyát, ami követi a trendeket, mert M vonalú, két rétegű, áttetsző. 5990 forint és tök hasonló van a H&M-ben, ugyanennyiért, nézze meg a galériában!

Reserved

A Reservednél kétféle maxiruhát láttunk, az egyikből sajnos már csak nagy méret volt, a másikat felpróbáltuk és tetszett. A gyöngyös nyakú, szürke, műselyem ruha nappalra és estére is felvehető, egy elegáns blézerrel teli találat egy nyári randin. Ha már az üzletben nem tudtuk felpróbálni a pink ruhát, körülnéztünk a honlapon: elvileg sokféle maxiszoknya is kapható a márkánál jó áron, kár, hogy azokba nem futottunk bele.

C&A

A C&A a maxik terén a strandra koncentrál, sokféle batikolt maxiruha kapható, mind nagyméretben. A kék és zöld, melltöméses, furcsán díszített strandruhák nem is tetszettek, de mivel úgysem volt a méretünkben, felpróbáltunk egy egyszerű, fekete pamutmaxit, aminek csak egy bazári lánc rontotta el nyakrészét.

Mango, Bershka, Romwe és a többiek

A Mangóba és a többi Inditex boltba már nem mentünk be, de a honlapokról jó sok képet gyűjtöttünk, amit megnézhet a galériában. A Bershkába ugyan benéztünk, de a képen is szereplő flitteres csodát nem találtuk, pedig biztos felpróbáltuk volna, már csak a vicc kedvéért is.

A Mango kínálata is kecsegtető, ott 8 és 40 ezer forint között keresgélhetünk laza hétvégi maxiruhák és estélyi közt, de az eddigi gyakorlat azt mutatta, ők nem gondolnak az alacsony nőkre és nem ritka, hogy 10-15 centit kell felhajtatni egy-egy szoknyából. Az Asos és a Romwe kínálata most nem múlja felül a hazai boltok kínálatát, meg a maxiruha amúgy is kényes darab, jobb felpróbálni mielőtt megvesszük, de azért kedvcsinálónak betettünk pár példát a galériába tőlük is, nézelődjön bátran!

Jó tanácsok maxiszoknya vásárláshoz

Alacsony nőként a legjobb, ha mindig visszük magunkkal azt a magassarkút, amivel később hordani szeretnénk a földig érő szoknyát, ruhát. Nekünk az is jól jött, hogy volt nálunk öv, sok ruha ugyanis csak úgy mutat valahogy, ha a derekát összefogjuk, viszont sok még így se néz ki sehogy.

170 centi alatt akkor járunk a legjobban, ha alakot követő, nem túl bő, derékban vagy mell alatt szűkített maxiruhát keresünk, vagy olyan szoknyát, akit derékra kell húzni, nem csípőre. A bő szoknyákat inkább felejtsük el, és a bő, hosszú ujjakat is.

Maxiszoknyához mi nem vennénk bő felsőrészt, bár a Zara katalógus modelleit így öltöztették, de a valóságban az ilyesmi nem túl mutatós.

170 centi alattiként valószínűleg nem fog a fast fashion boltokban olyan maxit találni, amit nem kell felhajtatni, ezért vásárlásnál arra figyeljünk, hogy olyan legyen a ruha alja, amiből lehet levágni. Például ne legyen ott extra fodor, extra minta, ami nélkül a ruha már nem mutat jól. Abban ne bízzunk, hogy tök jó lesz magunk után húzni a ruha alját, mert ez is csak fotókon mutat jól, ráadásul könnyen letaposhatják rólunk a piszkos aljú, földet söprő maxit.

Ha kicsik vagyunk, kerüljük a nagy mintákat, a csíkok, apró minták sokkal jobbak, nem nyomják össze az alakot! A legjobb befektetés egy egyszínű, egyenes szabású, műselyem maxi, mert ahhoz vicces kiegészítőket vehetünk és még jövőre is tudjuk hordani, mert nem megy ki a divatból. Ha mintás maxit veszünk, ne komplikáljuk túl megjelenésünket sok bizsuval!

Mindig ellenőrizzük, nem mutatunk-e túl sokat, azaz nem látszik-e át az anyagon az alsóneműnk, vagy nem lóg-e ki a melltartónk a ruha alól – a különös hátkivágásoknál ki fog lógni. Mi azt tanácsoljuk, sose vegyen próba nélkül maxiruhát, szoknyát, akkor se, ha gazellatermet: egy rossz helyre tett szűkítés azonnal agyoncsapja a megjelenésünket és még strandra se fogjuk felvenni szerencsétlen ruhát.

Oszd meg másokkal is!
Mustra