Picsás miniszoknya helyett vegyen idén végre valami szépet!

Idén is megnéztük a fast fashion boltok miniszoknyakínálatát, hátha jobb lesz, mint a tavalyi picsás felhozatal. Jobb lett, a borzalmas, minden lépésnél felcsúszó pamutminiken kívül vannak végre jó anyagú, csinos fazonú, mintás darabok is és az irizáló, flitteres szoknyák is kikoptak végre a boltokból. Viszont minden mini derékig ér, amitől azonnal Kim Kardashianná válhatunk, szóval csípő-miniszoknyát idén ne keressen. Hímzettet, csipkéset, etnósat viszont igen.

Mango

A Mango elindult elvileg a Zara pályáján, és mostantól minden sokkal trendibb lesz náluk: érezhető a változás. A sok ünnepi miniruha közt találtunk hétköznapra való zsákruhát is, aminek mintája már vagy két éve kísért (akkor láttuk először az azóta bezárt Debenhamsben), és egy testre simuló, vastagabb anyagú lotyós ruhát, ami viszont még a bugyivonalat is hűen kiadta. Picsás minik szerencsére nincsenek a Mangóban, van viszont tök jó lenszoknya, aminek fakó színe nem biztos, hogy mindenkinek bejön és etnós, hímzett mini is, ami ugyan kövérít, de legalább jól néz ki.

Bershka

A visszafogott Mango után a mindig meglepően kihívó és túl színes Bershkába mentünk át, ahol nem győztük kapkodni a fejünket, annyi neonszín volt. Miniszoknyák terén itt főleg a derékra felhúzható pamutminiket nyomják, amik tényleg csak a tizenéves Lolitáknak állnak jól, de őket meg az anyukájuk úgyse engedi utcára ilyesmiben. A közel 7 ezer forintos, pálmafás miniruhát szerettük, mert jó volt a fazonja és a mintája, de az anyaga csapnivaló. Az apró, fehér virágokkal kivarrt mini kifejezetten csinos darab, csak fenékben erősít, vékony lányok előnyben! Ezeken kívül egy bántóan rikító színű, peplumos pamutminit próbáltunk, amiben akár a Sugarbird bemutatón is felvonulhattunk volna, meg pár olcsóbb pamutminit felrángattunk magunkra, amiből tényleg két lépés után kilóg az ember feneke.

Zara

Ha már boltkörkép, megnéztük a WestEnd új Zara üzletét: ugyanolyan fehér és steril, mint az összes többi, talán kicsit még inkább designerüzletben érezhetjük magunkat a sztenderek elrendezésétől, a ruhák szín- és stílus szerinti csoportosításától és a szellős boltberendezéstől.

Próbáltunk egy kellemes, vastag anyagú kartonruhát, aminek trópusi mintája tetszett, fazonja annál kevésbé: nyári terhesruhának kiváló, csak vegyen alá valami nadrágot, mert a legkisebb mozdulatra kivillanhat feneke! A ruhán kívül sokféle mini közül válogathat: a narancsszínű panelekkel kombinált, fodros aljú miniszoknya tök jól néz ki felvéve, akárcsak a sima, fehér, lefelé szűkülő darab, ami még pont olyan hosszú, hogy irodába is felvehető.

Nagy kedvencünk a kék-sárga, etnós, hímzett szoknya volt, ami derékban kicsit vastagít ugyan, de kiváló az anyaga és jó a mintája. A Huffington Postról tudjuk, hogy a neoprén lesz a szezon legjobb anyaga, hát reméljük, nem, mert az a virágos, neoprént idéző szoknya, amit próbáltunk, nagyon rossz tapintású volt. Nézze meg a galériában! Az sajnos nem jön át, mennyire rossz érzés benne lenni, de az igen, hogy elég elhibázott koncepció nagy virágokat nyomtatni miniszoknyákra!

Pull and Bear

A Pull and Bearben csalódtunk kicsit, mert csak pár miniszoknya volt, azokból sem volt nagy méretválaszték. Az M-es szoknya is annyira szűk, hogy lépni már nem tudnánk benne, az S-es recsegve jön csak fel, de mivel nincs más, ezt kell felpróbálni. Itt egyik szoknya se győzött meg minket, mind a szokásos, olcsó, könnyen felcsúszós fazon. Biztos, ami biztos, felpróbáltunk egy miniruhát is, amia tökéletes testű tiniknek tuti jól áll, mehetnek benne valamelyik jó kis nyári húspiacra, testük minden vonala látszik benne.

H&M

A H&M-ben szinte nem is találtunk mást, csak leárazott miniket, ami azt jelenti, hogy 3-4 ezer forintért már vehetünk valami mintásat, vagy szegecsest. Mivel közeleg a fesztiválszezon, az egyszerű vonalú, leárazott darabok meleltt teljes áron lógós, törökmintás, kényelmes szoknyákat kapni, amik embernek nem állnak jól, de legalább a 90-es évek turkálóban összeszedhető cuccait idézik. Itteni kedvencünk a 8990 forintos csipkés miniszoknya volt, ami megéri az árát, ha tényleg szép, szofisztikált nyári miniszoknyát keres és nem akarja kitenni a fenekét sem.

Összegzés

Kicsit csodálkoztunk, hogy az irizáló színeken és flittereken kívül hasonló volt a kínálat, mint tavaly. A szörnyű sellőlány-minik helyett most az etnós, hímzett szoknyák vannak divatban, amikben sokkal könnyebb elegánsnak, csinosnak lenni, és napközben ugyanúgy lehet őket hordani, mint este. A felcsúszós pamutminik eltűnhetnének végre, bár tulajdonképp nekünk nem fáj, hogy sok a miniszoknyát lefelé rángató fiatal az utcákon.

Ha idén szeretne miniszoknyát venni, valami szép csipkéset, vagy hímzettet ajánlunk a H&M-ből, vagy a Zarából, a lényeg, hogy kellemes legyen az anyaga és ne legyen nagyon retinaszaggató a mintája. Neonszínt fölösleges venni, idén még divatban lesz, de aztán valószínűleg megint eltűnik 20 évre a süllyesztőben.

Oszd meg másokkal is!
Mustra