Így viselje férfiként a farmert!

Nem létezik olyan, a ruhatár kötelező alapdarabjairól szóló cikk, amiben ne szerepelne az első pontok között a tökéletes farmer. A szó hallatán a legtöbb embernek kizárólag a klasszikusnak számító nadrág jut eszébe, de ne feledkezzünk meg arról, hogy viselhetjük kabát és ing formájában is. 2013-ban a farmer reneszánszát éli, ezért úgy döntöttünk, hogy körüljárjuk a témát és megmutatjuk, hogyan viselje az egyes darabokat.

A farmernadrág

Vannak olyan márkák (Levi's, Gas) amelyek kínálatában szinte kizárólag a farmer dominál, de hála a fast fashion boltoknak, nem kell feltétlenül szakboltba mennünk, ha farmernadrágot szeretnénk vásárolni. Közhellyé vált az "annyi fajta létezik, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább tetszőt" mondat, de itt tényleg igaz.

Mit is jelentenek az angol kifejezések?

  • straight - egyenesszárú farmer, a legtöbb üzletben ezzel a fazonnal találkozhatunk
  • slim - szűkített szárú farmer, követi a láb formáját
  • skinny - szinte teljesen a lábra tapadó farmer

Mivel létezik alacsony, magas és normál derékkal rendelkező farmertípus is, ezért ha csak a fent említett, a nadrág szárára vonatkozó tulajdonságokkal párosítjuk őket, már akkor is 9 típusról beszélhetünk. Ehhez hozzávehetjük a színét (indigókék, világoskék, sötétkék és még sorolhatnánk) és a koptatást is, de győzzünk majd választani a végén. A koptatással vigyázzunk, könnyen olcsó hatást kelthet. A szaggatott farmerek idén tavasszal és nyáron rendkívül népszerűek lesznek, de óvatosan: a kevesebb itt is több és ne viseljük csak a trend kedvéért, kizárólag akkor vegyük fel, ha jól érezzük magunkat benne.

Mivel viseljük a farmernadrágot?

Rövidebb lenne a lista, ha "mivel ne?" lenne a kérdés. A farmernadrág igazából mindenhez megy, legyen szó egy fehér ingről, egy jó meleg pulóverről, de akár egy zakóról is. Többen ódzkodnak a farmer-farmer párosítástól, azonban a megfelelő egyensúlyt eltalálva nem is lesz annyira zavaró az összkép.

Farmering és -kabát

Általános szabály nincs a farmernadrág-farmering páros viselésével kapcsolatban, annyit azonban megállapíthatunk, hogy szerencsésebb eset az, ahol a nadrág sötétebb a felsőnél. A farmerkabáthoz hasonlóan az inget is viselhetjük (kigombolva) egy pólóval és egy chino nadrággal.

Tippek

  • Ha a nadrág koptatott, akkor felülre próbáljunk egyszínű darabot választani és ez fordítva is igaz.
  • A farmerkabátot feldobhatjuk egy zsebbe tűrt kendővel is.
Oszd meg másokkal is!
Mustra