no

Az 50 pluszosok sminkcsatornája tarolt a neten

Szívesen elkészítené magának Kim Kardashian tuti sminkjét? Vagy inkább Rihanna izzó, vörös ajkaira pályázik? Netalántán Katalin hercegné hullámos loknijai nyerték el a tetszését? Az interneten tobzódó videók segítségével ön is rájöhet ezen titkok nyitjára és seperc alatt elkészítheti magának a sminkek bármelyikét. De mi a helyzet az idősebb nőkkel? Hogyan sminkelje magát egy, az ötvenes éveiben járó hölgy? Cikkünkből kiderül.

A celebek egyik közkedvelt sminkese, Lisa Eldridge videóblogot indított saját weboldalán, mely segítségével olyan tippekkel gazdagítja a halandók hiányos sminktudását, amiket Kate Winslet illetve Keira Knightley sminkjeiben rendszeresen használ – igen, ilyen nagyágyúk vannak a kliensei között, úgyhogy nyugodtan hihetünk neki. Legutóbbi akciója során 64 éves sminkalanyán mutatta be, hogyan kell üde és fiatalos sminket készíteni anélkül, hogy több kiló kozmetikummal vakolnánk le az arcunkat, a videó pedig egyértelmű sikert aratott: a feltöltés után nem sokkal 140 ezren kattintottak rá, ez a szám a cikk írásakor éppen 221 ezernél tartott.

Végre egy videó, ahol nem 25 éves lányokon mutatják be a fiatalító smink titkát, hanem tényleg idősebb modellen. Minden elismerésünk Eldridge-é, amiért bevállalta, de hosszútávon ő is jól járt vele, mert így a munkája is sokkal hitelesebbé vált, hiszen a végeredményből egyértelműen kirajzolódik, hogy ő tényleg ért ahhoz, amit csinál. Eldridge a sminkelés során a szemkörnyékre és magára a ráncokra fektette a hangsúlyt: külön kiemelte, hogy az idősebb hölgyek kerüljék az erős állagú alapozók használatát, hiszen sokkal inkább kiemeli a ráncok vonalát, minthogy eltüntetné.

Miután egy üde, teljesen természetes sminket varázsolt a 64 éve Yvonne-nak, Eldridge a smink esti verzióját is filmre vette: egy kis szájfény és szem alatti bronzosítás után el is készült az alkalmi smink, igazán egyszerű. A sminkmester videóit tényleg könnyű követni, lassan magyaráz és jól szemlélteti a mozdulatokat, nem utolsó sorban pedig a felhasznált sminktermékek listáját is mindig feltünteti a weboldalán a videók alatt.

Az 50 feletti nőknek szóló sminkes videó ötlete egyébként nem új a nap alatt, ha nekiállunk kutakodni, több hasonlót is találhatunk a világhálón, amiknek többnyire ugyanez a céljuk: megmutatni, hogy bizony 50 felett is lehet valaki csinos, és egy friss, fiatalos, a ráncokat eltüntető smink sokat dobhat a hölgyek megjelenésén.

Az alábbi videóban például képekkel is illusztrálják a szükséges sminkecseteket, így a teljesen laikusok is meg fogják tudni találni őket a közeli drogériában. Ha nem tud alapozni, akkor se keseredjen el: itt is lassan csinálják, az elején még az ujjbegyekkel, úgyhogy ez önnek sem jelenthet problémát. A szem alatti táskákat viszont már ecsetekkel, a púdert pedig púder ecsettel kell felvinni, úgyhogy ezek beszerzését nem tudja elkerülni.

Az idősebbeknek szóló sminkes videók jelensége azért lehet figyelemreméltó, mert a kisfilmek következtében nem egy nő fejtette ki a véleményét arról, hogy a videót látva már kevésbé fél az öregedéstől és megnyugtatja a tudat, hogy a smink még ilyenkor is csodákra képes. Ha még jobban belegondolunk, akkor igazából nem is értjük, eddig miért nem voltak jelen ezek a videók: a divatlapok szépségszakértői 20 éves korunktól kezdve tömik az ember fejébe a legújabb praktikákat és sminktrendeket, aztán valahogy 45-50 fele már inkább rátérnek a botox témára, plasztikai sebészetre és ránctalanító krémekre ahelyett, hogy az idősebb nőknek is tanácsokat adnának az esetleges bőrkímélő, bio, vagy csak halványan fedő alapozókról. Kíváncsiak lennénk, mi történne hosszútávon, ha nagyobb nyilvánosságot kapnának az 50 plusszos sminkvideók... van egy sejtésünk, hogy a plasztikai beavatkozások száma jelentősen lecsökkenne.

Ön mit gondol, valóban hatásosnak tartja a videókat vagy csak kétségbeesett szárnypróbálgatást lát bennük?

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra