Anyatejből készült ékszer: menő vagy ciki?

Valószínűtlennek tűnik, de a méhlepényes sampont és a szárított köldökzsinórcsonkot is felül lehet még múlni. A legújabb trend az amerikai kismamák körében ugyanis az anyatejből készült ékszerek gyűjtése. A Mommy Milk Creations csak egy a számos anyatejes kiegészítőkkel, emléktárgyakkal, kulcstartókkal és karperecekkel nyomuló üzletek közül az Etsy.com-on.

„Alig tudok lépést tartani a megrendelőkkel. Az ügyfeleink szerint ezek az ékszerek egy különleges alkalom gyönyörű emlékeként szolgálnak számukra” – mondta az online bolt vezetője, Allicia Mogavero, akinek két evőkanál anyatejre van szüksége egy apró tárgy elkészítéséhez.

A miniatűr formák az összes elcsépelt, naivan romantikus formában, mint például szív, hold, csillagok, apró lábak és kezek megrendelhetőek az oldalon. A formába öntött „ tej gyöngyöket” pedig ezüst vagy arany lánccal teszik még különlegesebbé, de van olyan megrendelő, aki a gyermeke nevét, vagy egy személyes üzenetet szeretne feliratni anyatejből a medálra – írja dailymail.co.uk.

„Nincs két ugyanolyan darab. Valakinek a teje sárgább, míg másoké hígabb, amitől kevésbé lesz fényes a tej gyöngy. A tejzsír miatt pedig egyes területeken sötétebb vagy világosabb foltok is kerülhetnek a formába” – elemzi munkáját Mogavero, akinek oldalán 14500 és 30000 forint között mozognak az egyedi babaemlék-tárgyak. A konkurencia sem adja olcsóbban a gusztustalannak hangzó termékeit, a Milk.Mom.Baby és az ausztrál Hollyday Design oldalán is hasonló árakkal találkoztunk.

Az egyik legnépszerűbb kismama blogon, a babycenter.com-on azért megoszlottak a vélemények az anyatej újszerű konzerválásáról. Míg egyesek nagyszerű ötletnek tartották, hogy életük egy rövid, de emlékezetes részét medálba foglalják, mások már nem voltak annyira meggyőződve arról, hogy bárki is örülne egy ilyen hátborzongató ajándéknak. Ön mit gondol, menő anyatejes bizsut csináltatni, vagy sosem fordulna meg a fejében ilyesmi? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek