OFFLINE

Vikingnek öltözve vészelnék át a telet a kínai férfiak

2013. március 31., vasárnap 15:13

A divat szempontjából az ázsiai piac egyre jelentősebbé válik, ám míg eddig csak a vásárlói oldalról láthattunk tőlük fokozott érdeklődést, most Párizs, Milánó, New York és London után megrendezték a saját divathetüket.

A legtöbb embernek Kína hallatán nem feltétlenül a minőség jut eszébe, mi is kíváncsiak voltunk, hogy mit sikerült összehoznia a feltörekvő divathatalomnak. Bemutatjuk a legjobb és a legrosszabb összeállításokat a kifutóról.

A Kínai Divathetet a New York-ihoz hasonlóan a Mercedes Benz márkanév fémjelzi. Nagyon sokszor van az, hogy a divat próbál a torkunkon olyan őrületeket lenyomni, amik nem is állnak jól igazából senkinek sem, mi is próbáltuk józan ésszel értékelni az összeállításokat és eldönteni, hogy melyek azok, amelyek tényleg hordhatóak és melyek azok, amelyek bárcsak ne születtek volna meg. A galériákban a részletes indoklásokat is megtalálja.

A hordhatóak

Nehéz dolgunk van, mert kritikusak voltunk és majdnem minden szettben találtunk valami kivetnivalót, de aztán engedékenyebbé váltunk és egy-két apróbb hibával még be lehetett kerülni ebbe a kategóriába. Az biztos, hogy a kínaiak főleg a letisztultságot, a rétegezést és a natúr, föld- és semleges színeket vízionálják a következő (őszi-téli) szezonra.

A divatbemutatókon általában a frizuratrendekből is kapunk egy kis ízelítőt: drasztikus változás nem várható, az oldalt rövidebb, fent pedig hosszúra hagyott és gondosan formázott fazonnal találkoztunk a legtöbb modell esetében. Ebbe a kategóriába került többek között ekrü színű zakó, jól szabott öltöny és stílusos bőr- és irhakabát is.

A tiltólistások

Az ázsiai férfiak nem a magasságukról híresek, és bár arról nincs információnak, hogy hány centimétertől szerepelhet valaki a  kínai kifutókon, a képeket elnézve nem kétméteres modellek kacsintanak vissza ránk.

Talán ez is lehet az oka annak, hogy sokszor a nadrágok és öltönyök nem mutattak annyira jól a modelleken, mint azt a tervezők elképzelték. Ugyanakkor vannak olyan hibák is, amelyek nem alkattól függenek: ilyen a viking- és római gladiátor jelmez vagy a Superman-pelus ihlette nadrág.

Önnek hogy tetszenek ezek a férficuccok?

  • 16
    Nagyon tetszenek
  • 18
    Elmennek
  • 31
    Nem valami jó ez a divathét

Mint minden divathéten és bemutatón, itt is voltak olyanok, amelyek közelebb állnak az ember szívéhez és pénztárcájához mérten szívesen vásárolna is a kollekcióból, de persze olyannal is találkozhatunk, amit nem hogy mi nem vennénk fel, de nem is tudjuk elképzelni senkin.

Önön a sor, hogy döntsön, megérte-e a Kínai Divathetet megrendezni vagy sem!

Ne maradj le semmiről!

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta