Vikingnek öltözve vészelnék át a telet a kínai férfiak

A divat szempontjából az ázsiai piac egyre jelentősebbé válik, ám míg eddig csak a vásárlói oldalról láthattunk tőlük fokozott érdeklődést, most Párizs, Milánó, New York és London után megrendezték a saját divathetüket.

A legtöbb embernek Kína hallatán nem feltétlenül a minőség jut eszébe, mi is kíváncsiak voltunk, hogy mit sikerült összehoznia a feltörekvő divathatalomnak. Bemutatjuk a legjobb és a legrosszabb összeállításokat a kifutóról.

Egy hordható és egy kevésbé ajánlott összeállítás a Kínai Divathétről
Egy hordható és egy kevésbé ajánlott összeállítás a Kínai DivathétrőlChinafotopress / Europress / Getty

A Kínai Divathetet a New York-ihoz hasonlóan a Mercedes Benz márkanév fémjelzi. Nagyon sokszor van az, hogy a divat próbál a torkunkon olyan őrületeket lenyomni, amik nem is állnak jól igazából senkinek sem, mi is próbáltuk józan ésszel értékelni az összeállításokat és eldönteni, hogy melyek azok, amelyek tényleg hordhatóak és melyek azok, amelyek bárcsak ne születtek volna meg. A galériákban a részletes indoklásokat is megtalálja.

A hordhatóak

Nehéz dolgunk van, mert kritikusak voltunk és majdnem minden szettben találtunk valami kivetnivalót, de aztán engedékenyebbé váltunk és egy-két apróbb hibával még be lehetett kerülni ebbe a kategóriába. Az biztos, hogy a kínaiak főleg a letisztultságot, a rétegezést és a natúr, föld- és semleges színeket vízionálják a következő (őszi-téli) szezonra.

A divatbemutatókon általában a frizuratrendekből is kapunk egy kis ízelítőt: drasztikus változás nem várható, az oldalt rövidebb, fent pedig hosszúra hagyott és gondosan formázott fazonnal találkoztunk a legtöbb modell esetében. Ebbe a kategóriába került többek között ekrü színű zakó, jól szabott öltöny és stílusos bőr- és irhakabát is.

A tiltólistások

Az ázsiai férfiak nem a magasságukról híresek, és bár arról nincs információnak, hogy hány centimétertől szerepelhet valaki a  kínai kifutókon, a képeket elnézve nem kétméteres modellek kacsintanak vissza ránk.

Talán ez is lehet az oka annak, hogy sokszor a nadrágok és öltönyök nem mutattak annyira jól a modelleken, mint azt a tervezők elképzelték. Ugyanakkor vannak olyan hibák is, amelyek nem alkattól függenek: ilyen a viking- és római gladiátor jelmez vagy a Superman-pelus ihlette nadrág.

Önnek hogy tetszenek ezek a férficuccok?

Mint minden divathéten és bemutatón, itt is voltak olyanok, amelyek közelebb állnak az ember szívéhez és pénztárcájához mérten szívesen vásárolna is a kollekcióból, de persze olyannal is találkozhatunk, amit nem hogy mi nem vennénk fel, de nem is tudjuk elképzelni senkin.

Önön a sor, hogy döntsön, megérte-e a Kínai Divathetet megrendezni vagy sem!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek