OFFLINE

Ők az újságosstandok koronázatlan királynői

2013. március 31., vasárnap 17:38

Ismerős az a pillanat, amikor az újságosnál a magazinokat a másodperc tört része alatt átfutva megakad a szemünk egy-egy figyelemfelkeltő darabon és végül meg is vesszük azt? Ha bennünk nem is tudatosul, a főszerkesztők már rég rájöttek arra, hogy bizony nagyon sokat is számít az, hogy ki mosolyog vissza ránk a címlapról.

Színésznő vagy énekes, közéleti szereplő vagy riporter? Sokszor nem is tudjuk, hogy ki szerepel egy-egy újság borítóján, hiszen el sem jutunk addig, hogy leemeljük a polcról és utánaolvassunk. Ennél gyorsabban döntünk és az alábbi posztunkban összegyűjtöttük azokat a személyeket, akiknek az arcával rekord eládási számot lehet produkálni és kik azok, akik ennél szerényebben teljesítenek.

A statisztika az elmúlt öt évet öleli fel és a Vogue, Teen Vogue, People Style Watch, InStyle, W, Glamour, Lucky, Elle, Marie Claire, Harper’s Bazaar, illetve a Cosmopolitan magazinok címlapjai szerepelnek benne.

A legjobbak

Talán nem meglepő, hogy a Jóbarátok egykori sztárja, Jennifer Aniston ülhet a képzeletbeli trónra, ha az újságosstandokért folytatott harcról van szó. Az emberek rendkívül kedvelik őt, legyen szó akár egy glossy magazinról vagy egy luxus kiadványról. Azt tudjuk, hogy a divatban a szeptember a január, de Aniston jól teljesít a 'holt' hónapokban is, a 2008-as decemberi Vogue például meglepően magas eladási számokat produkált.

Sarah Jessica Parker – vagy ahogyan a Szex és New York sorozat miatt a legtöbb embernek ismerősebben cseng, Carrie Bradshaw – éppen csak lecsúszott az első helyről. Míg Jennifer Aniston arca 9 rekord-eladást hozott a magazinok konyhájára, addig Parker "csak" 8-at. A kezdeti divatőrült hölgy helyett sokkal többször tűnik fel gondoskodó anya szerepében az újságok hasábjain, talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy a második helyen végezzen.

A harmadik helyezett Lauren Conrad neve nem biztos, hogy ismerősen cseng, de azok számára, akik nyomon követték a The Hills nevű sorozatot, mindenképpen. Az egyszerre médiaszemélyiség, író és divattervező hölgy még csak 27 éves múlt, de már megvetette lábát a magazinok borítóján. A nők imádják könnyed stílusa és a vállalkozó nőről kialakított képe miatt.

Kate Hudson általában titkos favorit. Ha megkérdeznek valakit, hogy ki a kedvenc színésznője, nem biztos, hogy megemlíti az ő nevét is, viszont ha közvetlenül rákérdeznek, hogy szereti-e Kate Hudsont, akkor a legtöbbször igen a válasz. Botrányoktól mentes életet él és mindig kifinomultan jelenik meg, ezek miatt is betudható a neki járó negyedik hely.

Ön szerint melyik a legcímlap-kompatibilisebb hölgy?

 • 329
  Jennifer Aniston
 • 25
  Sarah Jessica Parker
 • 15
  Lauren Conrad
 • 48
  Kate Hudson
 • 34
  Jennifer Lopez

Nincs olyan korosztály, aki Jennifer Lopez dalai közül legalább egyet ne szeretne, formás idomai és kerek feneke bebizonyították, hogy nem csak a nullás méretű modelleknek jut hely a borítókon. Nem sokszor láthatjuk címlapokon, de amikor feltűnik, akkor szinte biztos, hogy megugranak az eladási statisztikák a lapnál.

A csalódások

Meglepő lehet, hogy Beyoncé nyitja a sort. Amennyire sikeresnek tűnik zenei karrierjében, annyira alacsony számokat produkálnok azok a lapok, amelyeket az ő arca vagy teste borít. Az idei márciusi Vogue címlapján őt láthatjuk Givenchy-ban, lehet, hogy ez lesz a fordulópont?

Amennyire szeretik az emberek Kate Hudsont, legalább annyira megosztó személyiség Nicole Kidman. Hiába érdeklődik a divat és a filmek iránt, valamiért nem szeretik őt az emberek a magazinok címoldalán.

Szintén váratlan eredmény Taylor Swift lista végén való szereplése, azonban gondoljunk csak bele: a fizetőképes vásárlók nagy része nem tinilány, aki rajong Swift nyálas dalaiért, pont ellenkezőleg. Ettől fogva pedig már nem is furcsa a helyezés, ugye?

Ön szerint ki való legkevésbé a címlapokra?

 • 97
  Beyoncé
 • 81
  Nicole Kidman
 • 189
  Taylor Swift

Az eladási példányszámot természetesen nem csak a címlapon szereplő hölgyek, a hangazatos feliratok, a styling, de még a színvilág is befolyásolja, azért legyünk őszinték: vettünk már meg azért magazint, mert a kedvenc színésznőnk mosolygott rajta és hagytunk ott egy másikat, mert egy ellenszenves nő volt a borítón!

Ne maradj le semmiről!

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta