OFFLINE

Tizenkilenc évnyi minimálbér az ára a szezon legdrágább felsőjének

2013. március 28., csütörtök 18:09

Mi, magyarok rendkívül árérzékenyek vagyunk - főleg, ha öltözködésről van szó. Kevés ember engedheti meg magának, hogy a mindennapi költségek, gyerek vagy család mellett több tízezer forintot költsön ruhára.

Az emberek nagy része be sem megy olyan üzletbe, ahol az árak a hat számjegyet súrolják, de mit szól ahhoz, hogy létezik olyan póló, ami dollárban közelíti a százezres nagyságrendet? Egészen pontosan 91500 dollárba, azaz közel 22 millió forintba kerül és az Hermès álmodta meg.

És hogy miért is kerül ennyibe ez a felső? Krokodilbőrből készült, kézzel varrták, tartós és természetesen a nyakrészén a neves divatház címkéje található. Fura belegondolni, hogy valakinek évtizedekig kell dolgoznia (és feltételezzük, hogy semmire nem kell költenie), hogy előteremtse ennek a ruhadarabnak az árát.

A TheAwl blog írójának csak az árcédulát sikerült lencsevégre kapnia, ugyanis a fotók készítése (üzletpolitikai és egyéb okokból) tilos az Hermès üzleteiben. A kifutón már láthattuk a fekete felsőt, amelynek az ára mellett a súlya sem kevés, kérdés, hogy megér-e valakinek ennyit.

Az Hermès pólója 91500 dollárba kerül. Még forintban is sok.
Az Hermès pólója 91500 dollárba kerül. Még forintban is sok.
Fotó: Victor Virgile / Europress / Getty

Az interneten egyre inkább terjed a horror árú termék híre, elképzelhető, hogy a sznobok ráharapnak az emberek felháborodására és már csak azért is beszereznek egyet a családi ház vagy három-négy autó árát érő ruhadarabból. Azért ezt ciki 60 fokon két számmal kisebbre mosni.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta