Szórja pénzét a Hajós utcában hétvégén!

A Hajós utcában a Manier, Náray Tamás, és a LaMasni bemutató-termén kívül most pop-up boltokban költhetünk vagyonokat. Az egyikben (alig) használt márkás ruhák, a másikban magyar tervezők friss kollekciói várnak. Megnéztük mindkét üzletet, tegyen így ön is a hétvégén, ha van ideje. És pénze. Sok pénze.

Fashion Bar Budapest

A Hajós utca 25-ben található Pezsegő Bár galériáján berendezett női turkálóban – és a földszinti, kisebb férfi részen –március 24-ig lehet márkás, alig hordott, megunt ruhák után kutatni. A Fashion Barban egyelőre a szervezők ruhái találhatók meg, de ha beindul az üzlet, akkor havonta egyszer, megújuló használtruha készlettel várnak majd mindenkit, és lesz arra is lehetőség, hogy leadjuk megunt, márkás ruháinkat. Már ha vannak otthon ilyenek.

Nekünk pozitív csalódás volt a márkás turi, mert elég sok helyen hirdetnek ezzel a szöveggel („luxus- és divatmárka felvonulás verhetetlen árakon”) aztán a luxus csúcsa egy szakad, kamu Abercrombie pulcsi. Itt nem ez volt a helyzet, de az árak is ennek megfelelően alakultak. Szívesen hazavittük volna a 27500 forintos D&G blúzruhát, a 30 ezer forintos Gucci stólát és az azonos árfekvésű Burberry gumicsizmát is, dehát hó vége van, és amúgy se engedhetjük meg maguknak, hogy csak úgy 100 ezret otthagyjunk ruhákra. A cuccok eredetiek – nekünk annak tűntek –, és ami nem prémium márka, annak megfelelően van árazva, a két rózsaszín Mango bőrdzseki így már 7 ezer forintért elvihető, ami abszolút baráti ár.

Mivel a kollekció a szervezők szekrényéből került elő, a kisméretű nők vannak előnyben, 37-38-as lábbal, S-es, XS-es ruhamérettel. A vásár tényleg olyan, mint egy turkáló, úgy is néz ki, minden darabból csak egy van, és nem biztos, hogy pont olyan, ami nekünk tetszik. Gucci és Hunter gumicsizmákból elég nagy a felhozatal, akárcsak Pepe Jeans farmerekből, ruhák, ingek, bőrdzsekik közt azonban ki kell fogni a jó darabokat.

A férfi részlegen is a méretek hiánya lehet gond, nagyon jó irodába való, márkás ingek kaphatók 5 ezer forintért, de csak L-es méretben. Egy Boss öltönyért 60 ezret kérnek a szervezők, a legdrágább darab egy 200 ezer forintos Galliano bőrdzseki. Míg a női holmik stílusa változatos, az irodába valótól a buliruháig minden van, a pasicuccok amolyan irodista-gengszter stílust képviselnek, azaz a rózsaszín Gant ingeket koptatott farmerekkel és edzőcipőkkel társíthatjuk.

Nyitvatartást, címet, egyéb infót itt talál.

Project Showroom

A Hajós utcán továbbmenve, a 41-es szám alatt egész más világ fogadja a márkabuzi boltkórost március 28-ig: a Project Showroom kívülről nem valami csalogató, de érdemes bemenni, ha magyar tervezők friss kollekcióiból akarunk szemezgetni. A Fashion Barral ellentétben itt hatalmas tér van, a ruhák elegánsan elrendezve lógnak a sztendereken, tervező szerint csoportosítva.

A Projekt Showroom rendszeresen megnyit pár napra, múltkor lakberendezési tárgyakat lehetett náluk venni, most a szervezők által kiválogatott ruhák közül vásárolhatunk. A kollekciókat jó ízléssel, minden igényre felkészülve szedték össze, van színes, mintás, fekete, natúr, hosszú, rövid, áttetsző, etc. Ha igazán belejövünk a vásárlásba, itt sem ússzuk meg 100 ezer alatt, bár a legdrágább ruha is 40 ezer forint körül van: Sármán Nóra fekete bodyjai 23 ezer forint alatt, Nanushka munkaruhára hajazó lenruhái, ingei 16-20 ezer forint körül kaphatók. Nanushkától nekünk az egyik kedvencünk az egyik legolcsóbb, 14500 forintos ruhája volt, a galériában megnézheti, a többi munkájáért viszont nem voltunk odáig.

Tomcsányi Dóri rengeteg farmeringgel, ruhával van jelen, egy hosszított ing 26800 forint, de sokkal jobb az égmintás felső 20800-ért. Ehhez táska is van, 12 ezer forint körüli áron, mindkettő nagyon csinos. A Kele az a márka, ami egyre több pop up butika bekerül, elsősorban kötött ruháival, pedig az ingeik jobbak: kár, hogy 18-19 ezer forintot kérnek egy-egy szebb darabért.

Szegedi Kata és a The Four mellett még a Je Suis Belle ruháit találjuk meg, melyek ebben a szezonban vagy teljesen feketék, vagy neonszínűek. A 10-20 ezer forintos felsők, tunikák mellett kedvencünk a neonzöld mintás bézs kabátka 44900 forintért. nézze meg a galériában a Showroom kínálatát!

Nyitvatartást, címet, egyéb infót itt talál.

Oszd meg másokkal is!
Mustra