OFFLINE

Hi-tech hímestojásokkal a koraszülött gyermekekért

2013. március 23., szombat 10:55

Hazai grafikusok és a Pazar Cuccok összefogtak, hogy közösen támogassák a SOTE I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika újszülött intenzív osztályának munkáját, méghozzá hi-tech hímestojásokkal. A különleges bükkfatojásokra egy Magyarországon egyedülálló tojásrajzoló plotterrel vitték fel a művészek által megálmodott illusztrációkat.

A tojás, mint alapforma több szempontból sem véletlen: egyrészt természetesen a közelgő húsvét aktualitása, másrészt a támogatott intézmény tevékenysége miatt esett a választás erre a természet által alkotott egyik legtökéletesebb formára. A lúdtojás méretű, 7,5 cm magas, tömör bükkfatojásokat egy hazai asztalosműhelyben, kézi megmunkálással készültek.

Az újragondolt, kortárs hímestojás minták a hazai grafikus szcéna ismert dizájnereinek, illusztrátorainak munkái: Szalay Zoltán (INS), Királyfalvi Károly (Drez), Varga Zsolt (Sekond), Lőrincz Attila (Zendor), Nádi Boglárka (bigibogi), Csordás Zoltán (Csordi).

A tojásplotter március 19. és április 19. között működés közben is megtekinthető a Pazar Cuccok Bp. VI. Ó u. 2. cím alatti üzletében. Egy-egy tojás illusztrálása körülbelül 15-30 percet vesz igénybe, így akár a helyszínen is megvárható az elkészítése, de házhozszállítással is kérhető. A tojásplotter a művészi illusztrációk mellett választhatóan 50 illetve 240 karakter hosszú egyedi szöveget, verset, idézetet, személyes üzenetet is képes felírni a bükkfatojás felületére.

A projekt szervezői tojásonként 1.000 Ft-ot ajánlanak fel a SOTE I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika újszülött intenzív osztályának javára. Az összegyűlt összegből az intenzív osztály által választott fogyóeszköz vagy készülék kerül megvásárlásra.

A kezdeményezés weboldala: http://shop.pto.hu/digitojas.html

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta