Combközépi zsírfagyasztás az új divat

Már most az elkövetkezendő évek egyik legnyugtalanítóbb trendjeként tartják számon a combközépi zsíreltüntetést, amire úgy tűnik, a fehérneműmodelleket utánzó fiatal nők azonnal rákaptak. Az egyik, londoni Harley Streeten található klinika szerint az olyan hírességek miatt, mint az új Kate Moss-ként emlegetett Cara Delevingne, vagy Candice Swaneopel 240%-kal emelkedett a combközépi zsírleszívást kérő nők száma az elmúlt hónapokban.

A bozontos szemöldökű modell, a Twitteren és a Facebookon 700.000 követővel büszkélkedő Delevingne kifutós képeit naponta több ezer nő osztja meg azzal a jelszóval, hogy Carának tökéletes a combja közötti rész és ők is ilyet szeretnének maguknak. De a Victoria's Secret modellje, Candice Swanepoel is népszerű a „combirigy” internetezők körében, aki miatt szintén nők tömege fogyókúrázik kétségbeesetten, hogy hozzá hasonló formás belső combot faragjon magának.

A LoveLite elnevezésű exkluzív klinikán kényelmes körülmények között ígérnek pár nap alatt pipaszár lábakat a fogyni vágyó pácienseknek – írja a dailymail.co.uk. „Mióta Cara Delevingne kifutóra lépett szupervékony lábaival, 240 százalékkal megnőtt az igény az új kezelésre, mely a korábbi, megereszkedett alhasat eltüntető trendhez hasonlóan fagyasztással oldható meg. De természetesen 18 éven aluliaknál nem végzünk ilyen beavatkozásokat” – mondta a londoni klinika egyik vezetője, Debra.

A legnagyobb veszélyben egyébként minden bizonnyal a befolyásolható tizenéves lányok vannak, akik az anorexiások gyűjtőhelyének számító Thinspiration oldalára előszeretettel tesznek fel képeket kedvenc csontsovány példaképeikről, mint Delevingne-ről vagy Karlie Kloss-ról.

Főleg a britek körében népszerű fájdalommentes és ártalmatlannak tartott eljárást a makacs zsírsejtek lefagyasztásával végzik a klinikán, melynek köszönhetően – helyes étrend és mozgás mellett – 2-3 óra alatt akár örökre is megszabadulhatunk a felesleges kilóktól.

„Szinte senki nem rendelkezik ilyen combokkal, maximum az anorexiások vagy a még fejlődésben lévő lányok. A legtöbb hirdetésen mégis ilyen vékony combú modellek néznek ránk. Ez nem a valóság, ilyen alak nem érhető el egészséges módon. Testünk a csodálatos természeti hatásoknak köszönhetően különböző formájú és méretű. Értékelnünk és csodálnunk kell testünket, nem pazarolhatjuk el életünket hamis ideák kergetésére” – igyekszik harcolni a jelenség ellen az evészavarokkal küzdők oldala, a Beat.com vezérigazgatója, Susan Ringwood.  Ön mit gondol, kipróbálná a 21. századi fogyókúrát, vagy inkább a hagyományosabb és lassabb eljárások híve és inkább a sportot illetve a koplalást választja zsírleszívás helyett?

Oszd meg másokkal is!
Mustra