OFFLINE

PETA-mágnes szőrmében és klasszikusokban csap össze a két divatikon

2013. március 11., hétfő 07:17

Nem ez az első Ki viselte jobban poszt itt, a Díványon, viszont arra még nem volt példa, hogy ebben a rovatban a divatipar két nagyágyúja csap össze. A korkülönbség 25 év, a tapasztalat győz vagy a fiatalság?

Anna Wintour negyed évszazada éve vezeti a világhírű Vogue magazin amerikai kiadását, nevével mindenki találkozhatott már, akit kicsit is érdekel a divat, állítólag róla készült Az Ördög Pradát visel című film is. Victoria Beckham Wintourhoz képest még frissnek számít, sokunknak még egykori spice girlként él a fejünkben. Viszont 2011- ben ő nyerte el a British Fashion Awards Az év márkája címét, kollekciói leginkább a dolgozó nőket célozzák meg. Beckham olyan tervező, aki hiteles: mindennapi viseletei is közel állnak ehhez a stílushoz.

Különböző szempontok alapján állítottuk párba a két hölgyet, a döntés viszont az Ön kezében van: Wintournak vagy Beckhamnek áll jobban az adott stílus?

A zöld ruha

2013 egyik divatszíne a zöld és bár a smaragd lett kikiáltva kötelező árnyalatnak, a trend nem ennyire szigorú, választhatunk mást is, amit jobban szeretünk, vagy jobban áll nekünk. Mindketten a túlméretezett napszemüvegek hívei, ezzel könnyen elvegyülhetnek, a zöld ruhában viszont nem.

Kinek áll jobban a zöld ruha?

 • 1037
  Anna Wintour
 • 1421
  Victoria Beckham

Anna Wintour egy világos cipő mellett tette le a voksát, míg Victoria Beckham egy sötétebb darabot választott Oscar de la Renta ruhakölteményéhez. Azt nem tudni, hogy az összhang miatt-e vagy sem, de derekát fekete övvel emelte ki. A Vogue- főszerkesztő ruhájának nyakrésze lehetővé tette, hogy nyakláncot viseljen, ezt egy arany karkötővel egészítette ki. Beckham egy szintén passzoló gyűrű-fülbevaló páros mellett döntött. Ön szerint kinek állt jobban a zöld?

Fejtámasztás az első sorban

Melyik póz tetszik jobban?

 • 1590
  Magabiztos kéztartás
 • 428
  Mű pózolás

A divatbemutatók első sorait kizárólag A-listás hírességek és a divatszakma bennfentesei foglalhatják el, így rajtuk sokszor nagyobb nyomás van, mint a hátsóbb sorokban ülő társaikon. Nem mindegy, hogy mit viselnek és hogyan pózolnak, hiszen az éppen aktuális bemutató ruhái mellett rájuk is jókora adag figyelem terelődik.

A kézzel támasztott fej többféle jelentéssel bír: míg Wintour esetében a határozott testbeszédnek tudható be, addig Beckham arckifejezésével együtt inkább tűnik művies pózolásnak. Önnek melyik tetszik?

A ballonkabát

Ha ballonkabát, akkor..

 • 569
  .. egy merészebb, például állatmintás darab
 • 1484
  .. csakis a klasszikus fazon

Örök klasszikus, de azért ugye nem tudjuk egyikőjüket sem elképzelni, ahogy hosszú percekig állnak benne az esőben a buszra várva? Beckham a Burberry egyik klasszikusának jó hasznát veszi a nyirkosabb napokon, amikor a lakásból el kell érnie az autóig, Anna Wintourt pedig beltéren kapták lencsevégre egy kígyómintás darabban. A kiegészítőket mindketten visszafogottan kezelték, Wintournál is csak a tőle megszokott statement nyakláncot fedezhetjük fel. Állatminta vagy klasszikus, Ön melyik mellett teszi le a voksát?

A PETA-mágnes szőrme

Victoria Beckham többször hangoztatta, hogy ellenzi a valódi szőrmét és az ő gardróbjában csakis szintetikus bundákat találni. Ezek a kijelentések persze sokszor jó alapok a találgatásoknak egy-egy esemény után, amikor szőrmében jelenik meg: vajon tényleg tartja magát az álláspontjához vagy elcsábult és egy egykor élő állatot visel magán?

Ki viselte jobban a szőrmét?

 • 633
  Anna Wintour
 • 1356
  Victoria Beckham

Míg a nyíltan bundapárti Wintour egy vörösbe hajló darab mellett döntött, addig Beckham a klasszikus színt választotta. Teljesen máshogy öltöztek fel hozzá: előbbi egy ruhán és kabáton viselte, utóbbi pedig a teljesen fekete bőrnadrág-pulóver szettjét egészítette ki vele. Önnek melyik jön be jöbban?

A kis fehér

Az LBD (little black dress - kis fekete ruha) mellett legalább akkora titkos befutó lehet a kis fehér ruha is, pláne ha van benne egy kis bolondság. A Grace Coddington mellett pózoló Wintour egy elvarratlan aljú tweed ruhácskát választott, Beckham pedig mintha most jött volna a főiskolás gólyabálról könnyed, habos ruhájában.

Kin tetszik jobban a kis fehér ruha?

 • 738
  Anna Wintour
 • 1239
  Victoria Beckham

Míg a főszerkesztő púder kardigánnal, gyöngysorral és unott fejjel párosította a ruhát, addig a divatiparba tervezőként nemrég berontott egykori énekesnő egy csillogós szandál mellett döntött. Ön szerint kinek áll jobban a fehér ruha?

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta