Cicakollekció divatozó macskáknak

Nem is olyan rég még felkaptuk a fejünket, amikor dizájnos pulóverekben és kapucnis esőkabátokban vonultak az utcán a kutyák. Ma már azonban ott tartunk, hogy az állatboltokban még külön részlege is van a kedvenceinknek szánt ruháknak, annyian öltöztetik fel az amúgy sem didergő ebeket. Eddig azt hittük, csak a kutyákat – vagyis a kutyásokat – érte utol ez a divat, azonban a macskatulajdonosok sem akartak kimaradni a jóból, így csak idő kérdése volt, mikor dobják piacra az első cicakollekciókat. Jelentjük, megtörtént, és ebből egy kis ízelítőt is kaptunk.

A világot már régóta foglalkoztatja az a kérdés, hogy szükségük van-e doromboló kedvenceinknek prémes, kapucnis télikabátra, blézerre, illetve bársony estélyire. A New York-i United Bamboo szerint határozottan igen, ezért nemrégiben piacra is dobta a női ruházatuk kicsinyített, macskákra szabott változatát. A Cat Club névre keresztelt vonal 33 kreációt tartalmaz, tehát ha eddig elképzelhetetlennek tartottuk, hogy cicánk szinte csupaszon járjon-keljen a nagyvilágban, bőven válogathatunk neki divatos holmikat 39-98 dollár (8500-21000 forint) értékben.

A kollekció a cég macskanaptárjában debütált, amit 2010-től minden évben kiadnak. Minden évben toboroznak lelkes macska-modelleket , és felöltöztetik őket a legnépszerűbb női darabok kicsinyített verziójába.

Az egész ott kezdődött, hogy a cég társtulajdonosa, Miho Aoki úgy gondolta, hogy macskája milyen cuki lenne az egyik ruhájukban. Nem telt el sok idő, és a megilletődött kedvence már felöltözve ült a kamerák előtt. A róla készült kép persze irodája falát máig díszíti.

Nikki Girion, a United Bamboo szóvivője a TODAY.com-nak elmondta, hogy nincs külön macskáknak szánt vonaluk, eddig csupán a naptárakhoz készítették el őket. De mivel olyannyira nagy népszerűségnek örvendenek, ráadásul így nem kell a szekrény mélyén hagyni őket porosodni, úgy döntöttek eladásra kínálják.

A cicarajongók kedvét még az sem vette el, hogy egy-egy ruha egy vagyonba is kerülhet, ugyanis amióta árulják őket – azaz november végétől-, a 33 kreációból már csak 11 maradt.

Íme, egy kis betekintés, mi zajlott tavaly a színfalak mögött!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek