OFFLINE

Felgyújtaná arcát, hogy fiatalabbnak tűnjön?

2013. március 9., szombat 10:33

Hol máshol, mint Kínában terjed épp a legőrültebb arcfiatalító kozmetikai kezelés, ahol nyílt lángot használnak a sejtek regenerálódásának serkentésére. A beavatkozás neve kábé arclángolás, kínaiul Huǒ liáo. A kozmetikus egy alkoholba és valami „különleges elixírbe” áztatott törülközőt terít a páciens bőrére – arcára, vagy akár egész testére –, aztán felgyújtja azt. Az alkoholnak köszönhetően magas lángok csapnak fel azon területek körül, ahová az elixírt felvitték – írja a Huffington Post.

Az eljárást végző kozmetikusok szerint a kezeléstől a bőr frissebb, fiatalosabb, ránctalanabb lesz, de egyesek szerint mindenre jó egy ilyen tüzes kúra az elhízástól a megfázásig. A kúrát végző szalonok szerint természetesen a beavatkozás teljesen veszélytelen, nem ég meg az ember arca, még véletlenül se. Az elixírnek köszönhetően a bőr nem károsodik, csak átmelegszik  – attól függetlenül, mit mondanak, elég egyszerű belátni a terápia veszélyeit, hisz nyílt lánggal dolgoznak a szalonban.

Egy brit kozmetológus szerint semmi értelme a gyújtogatásnak, mert míg az alkohol tényleg segít a bőrbe juttatni a titkos elixírt, a tűz nem csinál semmit, maximum felpörgeti a szervezet adrenalin-termelését, amitől megváltozhat az anyagcsere és felpöröghet kicsit a szervezet. Ön belemenne abba, hogy kozmetikusa égő törülközőt terítsen arcára, vagy ez már tényleg túl sok, és akkor inkább befizet egy arcfelvarrásra?

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta