Felgyújtaná arcát, hogy fiatalabbnak tűnjön?

Hol máshol, mint Kínában terjed épp a legőrültebb arcfiatalító kozmetikai kezelés, ahol nyílt lángot használnak a sejtek regenerálódásának serkentésére. A beavatkozás neve kábé arclángolás, kínaiul Huǒ liáo. A kozmetikus egy alkoholba és valami „különleges elixírbe” áztatott törülközőt terít a páciens bőrére – arcára, vagy akár egész testére –, aztán felgyújtja azt. Az alkoholnak köszönhetően magas lángok csapnak fel azon területek körül, ahová az elixírt felvitték – írja a Huffington Post.

Az eljárást végző kozmetikusok szerint a kezeléstől a bőr frissebb, fiatalosabb, ránctalanabb lesz, de egyesek szerint mindenre jó egy ilyen tüzes kúra az elhízástól a megfázásig. A kúrát végző szalonok szerint természetesen a beavatkozás teljesen veszélytelen, nem ég meg az ember arca, még véletlenül se. Az elixírnek köszönhetően a bőr nem károsodik, csak átmelegszik  – attól függetlenül, mit mondanak, elég egyszerű belátni a terápia veszélyeit, hisz nyílt lánggal dolgoznak a szalonban.

Egy brit kozmetológus szerint semmi értelme a gyújtogatásnak, mert míg az alkohol tényleg segít a bőrbe juttatni a titkos elixírt, a tűz nem csinál semmit, maximum felpörgeti a szervezet adrenalin-termelését, amitől megváltozhat az anyagcsere és felpöröghet kicsit a szervezet. Ön belemenne abba, hogy kozmetikusa égő törülközőt terítsen arcára, vagy ez már tényleg túl sok, és akkor inkább befizet egy arcfelvarrásra?

Oszd meg másokkal is!
Mustra