OFFLINE

Így tűnhet vékonyabbnak egyszerűen!

2013. március 8., péntek 13:49

Sokan bármit megtesznek azért, hogy leadjanak néhány kilót: bizarr diétákba kezdenek és sportolnak kifulladásig. Azonban vannak olyan nők, akiknek sem idejük, sem pedig kedvük nincs ahhoz, hogy heteket, vagy hónapokat kínozzák magukat, viszont ők sem akarnak lemondani a karcsúbb alakról, így mindenféle trükköt bevetnek, hogy – ha csak optikailag is, de – lefaragjanak a sziluettjükből. Mivel már megtudtuk, hogy kéne öltözködniük a túlsúlyos férfiaknak, így most a hölgyeken a sor.

„Azok, akik túlsúllyal rendelkeznek, válasszanak olyan ruhákat, amelyek egyenes szabásúak, valamint fontos, hogy minden díszítés, a mellvonal, illetve a csípő alatt legyen. Ügyeljenek arra, hogy kerüljék a merev, nehéz, kötött anyagokat, a sok réteget, a derékban húzott ruhát és a törzstájék hangsúlyozását. Gyakori probléma szokott lenni a széles csípő is, ilyenkor mellőzzék a csípő tájékán végződő ruhákat, továbbá a túl feszes, alakkövető fazonokat! Az A-vonalú, mell alatt bővülő darabok sokkal előnyösebbek számukra. Fontos, hogy a felsőtestre helyezzék a hangsúlyt, ezzel ellensúlyozva a túl nőies idomokat” – javasolja Kardos Zsanett stylist, divattanácsadó.

Magassarkú óriás napszemüveggel

A Daily Mail cikke szerint a nők mindig imádták a magassarkú cipőket, mivel fantasztikus lábakat varázsolnak, ráadásul ki is húzzák bennük magukat, így még vékonyabbnak látszanak. Emellett sokat látni a hollywoodi sztárokat óriási napszemüvegekben, ami részben azt a célt szolgálja, hogy elbújjanak mögötte, részben pedig azt, hogy általa arcuk lényegesen kisebbnek tűnjön.

Hosszú felső és vastag öv

A túlsúlyos nők leginkább a hosszú felső-vastag öv kombinációt preferálják, magas derekú nadrággal. Egy tanulmány szerint a molettebb hölgyek 90%-a alkalmazza ezt a praktikát, ha vékonyabbnak szeretne látszani. (A nadrágot melegebb időben bátran lehet helyettesíteni fekete színű leggings-szel is.) „A kiegészítőkkel természetesen lehet játszani, azonban akinek nagyobb a pocakja, az mindenképp kerülje a vastag deréköv használatát. Az ejtett fazonú, csípőn hordott, láncos öv indokolt esetben viselhető” – figyelmeztet Kardos Zsanett.

A Daily Mail szerint kedvelt praktika az is, hogy öltözékük alá sokszor vesznek fel alakformáló fehérneműket a ducibbak, mivel legkönnyebben így lehet csalni a centikkel, ráadásul most már igazán szexi kivitelben is kaphatóak, így nem okoz problémát, ha esetleg lekerülne róluk a ruha.

Persze vannak olyanok is, akik nem szorítják le a felesleges hurkákat, hanem inkább optikailag csalnak egy kicsit: ők párnázott melltartókat viselnek, hogy mellük nagyobbnak, így csípőjük keskenyebbnek tűnjön.

Színek, minták

Általánosságban elterjedt nézet, miszerint a mintáktól óvakodniuk kell azoknak, akiken van egy kis felesleg. Azonban a divattanácsadó szerint a túlsúlyos nők is viselhetnek mintás darabokat, de csak alapos megfontolással: a nagy, feltűnő minták vonzzák a tekintetet és erősítenek, úgyhogy a felsőtestre kerülendőek. Helyettük az apró minták sokkal előnyösebbek, de ezeket is mindig alulra viseljék!

Szintén tévhit az, hogy csakis a függőleges csíkokkal tarkított ruhákat lehet ilyenkor hordani.

„Alapvetően a hosszanti csíkozás nyújt a leginkább, de léteznek kivételes mintázatok is, amennyiben a felsőtesten jelennek meg a vízszintes csíkok, és az alsótest egy sötét minta nélküli színben marad, akkor az is karcsúsíthat” – magyarázza a stylist.

A színek tekintetében egyetlen árnyalat kombinációja alulra és felülre a legjobb választás. A szakértő szerint alapvetően a sötét színek optikailag karcsúsítanak, azonban egy élénk árnyalatú kiegészítővel nem kell lemondani a színek viseléséről sem: főleg, mert ezek a túlsúlyos hölgyek legjobb barátai, mivel megtörik a zömök testképet, és figyelemelterelő hatással is rendelkeznek.

Cseles make-up

A sminkről legtöbbször nem az alakformálás jut az eszünkbe, azonban egy felméréséből kiderült, hogy a nők 11%-a azért sminkeli magát, hogy elvonja a figyelmet az alakjáról, és helyette az arcára helyezze a hangsúlyt.

Coleen Nolan, a tanulmány munkatársa szerint szinte minden nőnek vannak praktikái arra, hogy miképp tűnhetnek vékonyabbnak. Tudják, mik illenek hozzájuk, és hogyan lehet a legtöbbet kihozni magukból, azonban sokszor még így sem elégedettek magukkal. Éppen ezért egyharmaduk olyanokkal szereti körülvenni magát, akik túlsúlyosabbak náluk, mivel csak így érzik elégedettnek magukat. Ezen kívül a felmérésből kiderült, hogy a nők 27%-a kisebb ruhákat vesz magának, csakhogy elmondhassa, kis méretet visel.

További tippek, hogy karcsúbbnak tűnjön

  • álljon egyenesen
  • használjon önbarnítót
  • fotózások alkalmával álljon mások közé
  • nagyobb táskákat cipeljen
  • viseljen harisnyát
  • hordja magasan a frizuráját

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta