Katalin helyett Rihannát koppintják a brit nők

Az angol nők mindeddig hazai hírességeikről mintázták kinézetüket, és miért ne tették volna: van nekik hercegnéjük, nem egy rakat popsztárjuk, London meg amúgy is a divat egyik fővárosának számít, szóval van honnan ihletet meríteni. Az utóbbi időben valamiért mégis eltűnt az angol hírességekbe vetett határtalan bizalom, és a britek ma már inkább az amerikai celebek stílusára hagyatkoznak – írja a Daily Mail.

Felmérések kimutatták, hogy a britek csaknem 90%-a a celebektől merít stílustippeket, amivel nem is lenne probléma, csakhogy a lista abszolút első helyén már nem egy angol nő, hanem Blake Lively, a Gossip Girl amerikai üdvöskéje áll, akinek a stílusa alapján az angol nők 42%-a rendezi be a gardróbját.

A második helyen Rihanna vetette meg a lábát, a britek pedig örülhetnek, hiszen az énekesnő River Islanddel közösen készített kollekciójából tetőtől talpig Rihannának öltözhetnek. Bár a méregdrága ízléséről elhíresült Katalin hercegné szintén divatikonnak számít, konzervatív megjelenése csak a lista harmadik helyéig volt elég, őt szorosan az albán származású énekesnő, Rita Ora követi.

A lista összetétele egyébként teljesen érthetetlen: a szolid és kifinomult stílusérzékkel – vagy inkább stylistokkal – megáldott Katalint lekörözte Rihanna, aki vagy nagyon extrém ruhadarabokba bújtatja a testét, vagy éppen semmilyenbe. A lista első 10 helyezettje között csak négy angol nőt találhatunk: Katalinon kívül a szupermodell Rosie Huntington-Whiteley, Millie Mackintosh és a már említett Rita Ora szerepelnek, a szabadon maradt hat helyet pedig olyan amerikai hírességek töltik ki, mint a pazar gardróbbal rendelkező Kim Kardashian, Sarah Jessica Parker, az Oscar-díjas Jennifer Lawrence és Beyoncé.

"Nagy trend, hogy a nők majdnem száz százaléka a híres és gazdag sztárokat utánozza megjelenésükben, sőt, 17%-uk azt is beismerte, hogy azonnal lecsapnak az éppen aktuális darabokra, amit kedvencük visel, ártól függetlenül. A nők csupán 31%-ának számít az árkategória, ők az alacsonyabb árfekvésű, de nagyon hasonló darabokra ácsingóznak” – fejtette ki véleményét Chris Perrett, a felmérést végző iLikeOffers.co.uk vezetője.

Őket koppintják a legtöbbször

1. Blake Lively

2. Rihanna

3. Katalin hercegné

4. Rita Ora

5. Millie Mackintosh

6. Sarah Jessica Parker

7. Rosie-Huntington Whitely

8. Kim Kardashian

9. Jennifer Lawrence

10. Beyoncé

A hírességek fokozott népszerűsége nagyban köszönhető a közösségi médiának: a felmérés egyértelműen kimutatta, hogy a nők 73%-a követi valamelyik közösségi oldalon (Twitter, Facebook, Instagram) kedvencét, ami tudtuk nélkül nagyban hozzájárul stílusuk formálásához, mivel a celebek itt 2 percenként teszik közszemlére legújabb dizájner holmijukat, így ezek az oldalak reklámként is felfoghatók. A Facebook számít egyébként a legnépszerűbb közösségi oldalnak, ezt követi a Twitter, harmadik helyen pedig az Instagram áll.

Az angol férfiak esetében picivel egyszerűbb a dolog: nekik közel a fele ismerte el, hogy figyelembe veszik a celebek divatját, másik felük viszont tagadta ezt. Náluk a lista élén a rapper, Tinie Tempah áll.

Önnél mi a helyzet, mennyire veszi figyelembe a külföldi hírességek kinézetét, van esetleg kedvence? Mit gondol, Magyarországon ki lehetne a követendő példa?

Oszd meg másokkal is!
Mustra