OFFLINE

Tilda Swinton a Chanel legújabb arca

2013. március 2., szombat 11:44

A Chanel a korral egyre sármosabb Brad Pitt után egy újabb népszerű színészt kért fel reklámarcának. Karl Lagerfeld a napokban jelentette be, hogy a májusban debütáló Metiers d' Art Paris Edimbourg elnevezésű kollekciót nem más, mint az androgün színésznő, Tilda Swinton fogja népszerűsíteni.

A kollekciót, melyet a brit Vogue szerkesztője, Alexandra Shulman kivételesnek titulált, decemberben mutatták be először a Skót fővároshoz, Edinburghoz közel a Linlitgow Palaceban. Lagerfeld érdeklődése a kockás és tweed anyagból készült darabok felé nem meglepő, ugyanis Coco Chanel mindig is használt skót gyapjút ruháihoz – írja a vogue.com.

Coco Chanelnek romantikus élménye is fűződik az országhoz, ugyanis amikor szerelmi viszonya volt Westminster hercegével, gyakran látogattak el a Skót Felföldre, ahol a herceg tweed zakóban Fair Isle típusú pulóverben járt vadászni és halászni. Az efféle viseletek inspirálták Chanelt és meghatározták munkáit az elkövetkező években.

„Tilda tökéletesen megtestesíti a Paris-Edimbourg kollekciót. Természetesen skót, de sokkal több ennél, egy modern nő, az elegancia időtlen ikonja” – áradozott Lagerfeld az általa „hősnőnek” nevezett Swintonról, aki a designer első kiszivárogtatott kampányképén egy fehér brokátruhában pózol a középkori háttér előtt. A divatház többi reklámképére viszont tavasz végéig még biztosan várni kell.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta