OFFLINE

Stella McCartney saját birkája szőréből készít táskát

2013. február 28., csütörtök 16:16

Stella McCartney március 4-én mutatja be 2013-as ready-to-wear kollekcióját Párizsban, melynél a kabátok, cipők és táskák jellemzően pamutból készülnek majd. A híresen vegetáriánus és állatvédő tervező általában nem használ sem bőrt, sem szőrt ruháihoz, viszont egyéb állati eredetű anyagokat, például gyapjút, vagy selymet előszeretettel épít be kollekcióiba.

taska1

A nemrég piacra dobott, Itsy Bitsy névre keresztelt táskát mégis az teszi igazán egyedivé, hogy anyaga a McCartney házban nevelkedő birkák szőréből készül. A táska extra különlegessége pedig, hogy a fantázia név a tervező birkáinak nevéből ered. „Sehogy sem ártottunk az állatoknak a nyírás alatt, a táska a fenntarthatóság szellemében készült. A gyártásnál pedig teljes mértékben koncentráltunk az környezetbarát kivitelezésre" – áll a divatház közleményében.

A Lily Cole ötletéhez hasonló, vidéken nevelt, védett birkák szőréből készült táskáknak megkérik az árát, 1150 fontot, 382 ezer forintot kell fizetni a puha tapintású, fémes lánccal kombinált darabért – írja a vogue.it. Ön mit gondol a 2012-es őszi-téli kollekcióba épített kezdeményezésről? Marketingfogásról van szó, vagy tényleg fontosnak tarthatják a divatháznál az állatok jogait?

taska2

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta