OFFLINE

A Sugarbird már reklámkampányához is máshonnan merít

2013. február 28., csütörtök 08:00

Azt már többször megírtuk a Velveten, hogy a hazai márka ruháihoz általában erősen inspirálódik híres tervezők munkáiból, például a Dolce & Gabbanáéból, de erről nem szeretnek beszélni. A Sugarbird ruhákat eddig leginkább a Facebookon hirdették ismert glammodellek, saját készítésű, próbafülkés hangulatú képekkel, de most, hogy az egyik modell, Debreczeni Zita már egész komoly fotóssá nőtte ki magát, egy olaszos hangulatú kampánnyal rukkolt elő a márka.

Olvasónk világosított fel minket arról, miért olyan ismerősek ezek a képek: mert a Dolce & Gabbana 2010-es, Madonnával készített kampányát, hm, idézik fel. A modell ugyan Magyarországon Madonna helyett a rúdtáncban élen járó Bódi Sylvi, aki spagettit eszik, babával játszik, tereget és felszabadultan kacag a képeken – pont ugyanúgy, mint két éve Madonna, nézze meg a galériában!

Bódi rajongói is felfigyeltek a párhuzamra, nem csak olvasónk, így kérdés nélkül választ kaptunk arra, hogy miért követik – csúnyább szóval: másolják – az olasz márka reklámkampányát: „Gyönyörű Madonnának ez a fotósorozata. És akkor mi van ha hasonlít? Nem tetszenek a képek? Vagy a ruha? Én alapvetően nem gondolom azt, hogy bűn egy világsztár ötletét újra feldolgozni. Adott esetben én pl. imádom Madonnát. És egyáltalán nem zavar, hogy hajaz az anyag az övére. És szerintem őt sem zavarja a mi fotósorozatunk. Ha legközelebb összefutok vele, megmutatom majd neki” – írja Bódi a kérdést feszegető rajongójának. A linkelt kép mellett az is kiderül, hogy a kollekció sem utánérzésből kapta a Dolce Vita nevet, ezzel ők "tisztelegnek" a Dolce & Gabbana előtt.

Ki a jobb kampányarc?

  • 1240
    Madonna
  • 506
    Bódi Sylvi

Azért Madonna arcát megnéznénk, amikor meglátja a Sugarbird képeit, és a Dolce & Gabbana fotókat készítő Steven Kleinét is. A kampányok átvétele, inspirálódás híres fotósok műveiből egyébként tényleg nem bűn, Nánási Pál például a feleségét fotózta egy Louis Vuitton-kampányból ismerős díszletben. Így most nem is az a kérdés, hogy jó ötlet volt-e a Sugarbirdtől, hogy az utolsó képkockáig a nagyoktól inspirálódott, hanem az, hogy Madonna Dolce & Gabbanában, vagy Bódi Sylvi Sugarbirdben jobb-e a képeken? Szavazzon!

Ha a képek tetszettek, nézze meg mindkét márka werkfilmjét a fotózásról. A Dolce & Gabbana 2010-es, fekete-fehér kisfilmjében egy igazi világsztár táncol és babázik:

A Sugarbird két perces werkjében csak állóképeket kapunk a vérbő Bódi Sylviről:

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta