OFFLINE

Tavaszi cipőtrendek férfiaknak

2013. február 27., szerda 17:52

Lábbelik - a férfiak egy része a minőségre esküszik, mások inkább halmoznak és inkább a mennyiségre mennek. Van, akinek a külső számít, egy másik csoport pedig a funkcionalitást részesíti előnyben. Felmérések szerint az első dolgok között szerepel, amit megnézünk egy másik szembejövő emberen az utcán, többet árul el rólunk, mint amit elsőre hinnénk.

Az utcai divatot hívtuk segítségül, hogy kiderítsük, mi számít idén tavasszal igazán menőnek! A trendeket figyelembe véve két fő irány figyelhető meg: az egyik egy sportos vonal, a másik pedig a főleg bőrcipőket felvonultató elegánsabb vonal.

Sportosan az utcán

Két márkát kell megjegyeznünk, ha szeretnénk beleolvadni a tavaszi trendbe: az egyik a Nike, a másik pedig a New Balance. A Nike Air Max modellje már meghódította az utcákat, feszült sebességgel követi őt az utóbb említett márka is.

Tévhit, hogy a sportcipőkhöz csak melegítőnadrágot és -felsőt lehet felvenni, sőt ezt lehetőleg kerüljük is el. Az sem mentség, ha csak edzeni vagy boltba 'ugrunk le'.

Az eladási számok is mutatják, hogy a Földön milliók imádják az Apple termékeit, de kevesen tudják, hogy a cég egykori vezérigazgatója, Steve Jobs is sportcipő-mániás volt. Szinte mindig ugyanúgy öltözött: fekete garbó, kék farmer és az elmaradhatatlan New Balance-cipők.

Steve nyilván nem divatból hordta őket, a sors fintora, hogy nem csak a műszaki tárgyak vitték tovább a nevét.

Elegancia a köbön

Ahogy említettük, itt főleg a bőrből készült lábbelik dominálnak, azonban egy-két cipőfazonnál az idei tavasz nagy slágere, a bársony is helyet kap. Ahogy a sportcipőt is felvehetjük zakóval, úgy az elegáns cipőket sem kimondottan csak öltönnyel kell viselnünk, egy farmer-póló összeállítást is fel tudunk velük dobni.

Mokaszin, loafer, oxford. Mind olyan szavak, amelyekkel cipővadászat közben összefuthatunk, de mit is jelentenek?

A mokaszin bőrből készül, általában egy darabból és az van összeillesztve a tetején – a varrás ezért elég feltűnő rajta. Az amerikai őslakosoknak köszönhetjük ezt a cipőtípust, ők szarvasbőrből készítették és vadászatra használták. Manapság gumitalprésszel készül és az esetek nagy részében nincs jelentősebb sarka. A tetején diszkrét fűző található.

Mindössze 450 euróért Önnek is Gucci lehet loaferje. Kérdés, hogy bevállalje-e!
Mindössze 450 euróért Önnek is Gucci lehet loaferje. Kérdés, hogy bevállalje-e!

A loafer több darabból van összeillesztve, a mokaszinhez képest jóval nagyobb sarokkal és keményebb talprésszel bír. Fűzője nincs, de gyakran apró díszítés kerül annak helyére, a leghíresebb a Gucci patkója.

Tipp

Ne feledje, idén a felhajtott nadrágszárak nagy népszerűségnek örvendenek. Éppen ezért ügyeljen arra, hogy milyen zoknit húz: kerülje a fehér, frottír anyagból készültet, helyette válasszon mintás darabokat!

Önhöz melyik stílus áll közelebb?

Köszönjük, hogy szavazott!

Az oxford legfőbb ismertetőjele a felsőrész alá benyúló fűzőrész. A cipő megfelelő befűzésekor a teteje teljesen záródik, legtöbbször bőrből készül és az orrán gyakran találhatunk díszítést is. Először Skóciában és Írországban tűnt fel.

Bármelyik fazon mellett is döntünk, a legfontosabb az, hogy jól érezzük magunkat benne és ne azért viseljük, mert éppen az a trend. Már csak egy kérdés maradt: Ön melyiket választaná?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2013.02.28 08:29:30protézisesh

  az usa-ban mindig is szokás volt munkahelyre a galléros piképóló - otromba túlméretezett farmer - fehér edzőcipő összeállítás, Ezt most 2013ban ÚJ DIVATTRENDNEK belőni khm....

  SJ esetében a garbó ugye "védjegy", a többi nem számít.

  Az összes többi képen metroszexuális (vö: buzi) lábak és azokra húzott hasonló cipők pompáznak. A virágos mintás nadrágú buiz ráadásul lúdtalpas is (-->bokasüllyedés), mint az állat, vagyis a futócipője csak pozőrség, sose sportolt.

  Az indián mokasszin meg KÉT darab bőrből van: az egyik alkotja a talpat és a cipő oldalát körben, a másik ebbe van belevarrva, hogy lefedje a lábujjakat és a lábfej felső részét. Az európai utcai viseletnek szánt mokasszinok 3 darabból vannak, a talp itt külön elemet képez, vastagabb, keményebb, kopásállóbb. Ezt hívtátok loafernek.

 • 2013.02.28 10:17:07Jovanotti

  Alapvetően csupa buzi látható a képeken. A cikk címe helyesen: Tavaszi cipőtrendek buziknak.

 • 2013.02.28 13:27:05Ficak

  Na végre!
  Teljesen egyetértek a két korábban szólottakhoz.
  Ne tessék már mindenkiből buzit csinálni!

 • 2013.02.28 13:50:45kicsibuta

  A legalsó képen látható cipő (amit a förtelmes zoknit propagálva mutatnak) még elmenne egynek, ha nem lenne piros a talpa...

 • 2013.02.28 16:42:55komment_komment

  Hali,

  Csak jelezném, hogy Steve Jobs mellett nem akárki áll, hanem a - tényleg nagyon - híres/ismert/elismert gitáros-énekes John Mayer ( többszörös platna-lemez, Grammy díj-hegyek). Talán lehetne az ő nevét is kiírni... ha más nem azért, mert ő is sport cipőben van...

  kk.

 • 2013.03.03 10:09:49mis

  fekete bőrbakancs, farmer.
  Ez az idei trend.
  Meg az elmúlt (8) húszévben is... :)

  A képeken látható b×zik meg hordják azt, amit akarnak, csak ne keverjék össze őket a férfiakkal...

 • 2013.03.05 16:12:44betttike

  szóba sem állnék egy ilyen pasival, mint akik a képeken vannak, ezekben a cipőkben és cuccokban... :/
  elkeserítő...

 • 2013.03.06 10:32:46voi

  na akkor a fenti hozzászólásokból rögtön látszik h Magyarország miért is nem divat nagyhatalom :D pöttyös zokni totál jó!!! SJ meg béna

 • 2013.03.13 19:20:21theeree

  Kedves protézisesh! Remélem ezen a hozzászóláson 1 év múlva te is hasonlóan fogsz nevetni! BOKASÜLLYEDÉSES?! Köszönjük az ortopéd szakértelmed.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta