OFFLINE

Lebeszél a modellkarrierről a Victoria's Secret üdvöskéje

2013. február 24., vasárnap 14:19

Negatívan ítéli meg a modellszakmát, mint karrierlehetőséget a kifutókon már veteránnak számító 25 éves Victoria's Secret modell, Cameron Russell. A tíz éve pályán lévő Russell a TED-nek tartott előadásában azt mondja, hogy bár ő szerencsés génekkel született, mégsem biztatna egy fiatal lányt sem arra, hogy nyomdokaiba lépjen.

A szobortestű modell 16 éves kora óta lépked többek között Calvin Klein, Ralph Lauren és a Chanel kifutóján, de a divatbemutatók mellett kitűnően elvégezte a Columbia Egyetemet is. Az irigylésre méltó karriert befutott Russell elismeri, hogy eddigi életében számos előnyhöz jutott csak azért, mert szép: például nem kellett közlekedési szabálysértésekért fizetnie. „Én pusztán beváltottam Isten ajándékát” – magyarázza elmúlt tíz évét a Bostonban született modell.

„Mindig azt mondták, hogy tehetséges vagyok, de ez nem jelent semmit. Az igazi oka annak, hogy modell vagyok, az hogy nyertem a genetikai lottón és kedvezményezett lettem. Az elmúlt néhány évtizedben az általunk meghatározott szépség nem csak az egészségről, ifjúságról és a szimmetriáról szól, hanem a magas, karcsú alkatról és a fehér bőrről. Ez olyan örökség, amit nem tudsz felépíteni magadnak, csak kihasználni a kapott lehetőséget” – mondja Russel, aki szerint az, hogy fehér bőrű, sokban segítette karrierjét, mivel úgy gondolja, hogy nagyon kevés sikeres, nem fehér modell van a szakmában.

„Persze, vannak olyanok, mint Naomi, Tyra, Joan Smalls vagy Liu Wen. De az igazság az, hogy 2007-ban 677 modellből mindössze 27 volt nem fehér bőrű a kifutón, ami kevesebb, mint négy százalék” – áll ki színes bőrű kollegái mellett Cameron Russel, aki az interjúban rávilágít a zord valóságra is, és azt mondja, annak ellenére, hogy jól néz ki, valójában ugyanolyan bizonytalanságban él, mint a legtöbb ember.

„Sok fiatal lány kérdezi tőlem, hogy hogyan lehetne modell, de én visszatartanám őket ettől a felszínes életmódtól. Ezért az első kérdésem ezekhez a lányokhoz mindig az, hogy miért akartok modellkedni? Ez nem egy nagyszerű karrierlehetőség! Bármi lehet belőletek, akár a következő amerikai elnök, szívsebész, vagy az internet legújabb fejlesztésének feltalálója, akármi, amiben ti járhatnátok az élen!” – buzdítja tanulásra a fiatal generációt a modell, aki szerint sokkal menőbb az amerikai Vogue főszerkesztőjének, a H&M igazgatójának vagy Steven Meiselnek lenni, mint szupermodellnek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta