OFFLINE

Utál ruhát próbálni? Itt a virtuális próbafülke!

2013. február 20., szerda 09:21

A Cisco cég mutatta be a virtuális próbafülkének nevezett kütyüt, mellyel állítólag megúszható a ruhapróba. Nincs több szorongás a próbafülkében, harisnya le, harisnya fel, narancsbőr, kiborulás ésatöbbi.

Az angol fejlesztő szerint, aki a John Lewis Oxford street-i üzletében tesztelte a terméket, a gyerekek különösen rajonganak a furcsa gépért, melyet a kezünkkel tudunk irányítani.

Az ötlet lényege, hogy a terminál elé állva kiválasztjuk a megfelelő ruhákat, majd azt a gép ránk méretezi, és megmutatja, hogy néznénk ki benne. A dolognak azonban van szépséghibája. Az egy dolog, hogy engem kb 38-as méretre nyomott össze (aminek nyilván örültem, de sajna a valóság mást mutat), így ha a megrendelem gombra kattintottam volna, akkor mélységesen csalódtam volna.

A technika bár újdonságnak tűnhet, korántsem az. A kinect elvén működő terminált a Zugara nevű szolgáltatás már 2011-ben egy brit ruhakereskedővel, a Banana Flame-el együttműködve hozott létre egy szoftvert, ráadásul ezt otthon egy webkamera segítségével is lehet használni.

Persze ha távlati célban gondolkodunk, a Cisco ötlete azért marha jó, mert sok üzlet kínálatát lehet felpróbálni, így nem kell egy egész plázát végigrohangálni a megfelelő darabért. Itthon egyelőre a fast fashion üzletek felé nyitnának, akik ezzel is erősíthetnék az offline jelenlét mellett az online részt.

Ráadásul teljesen össze nem illő darabokról derülhet ki, hogy valójában jól mutatnak együtt, vagy, hogy pont olyan bolt ruhájára kattanunk rá, ahová sosem mennénk be. Azt pedig felesleges ragozni, mekkora örömmel vetik rá magukat a gyerekek, akik tapasztalatunk szerint idegbajt kapnak a próbálástól.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta