Idén először jelent meg Katalin, máris utálják

Katalin hercegnét már régóta Mrs. Dolittle-nek (Mrs. Semmittevő) gúnyolják az angolszász médiában, erre csak rátett egy lapáttal az, hogy az évet egy hosszas nyaralással kezdte Mustique szigetén. Ha tud angolul, és szeretne rengeteg cikizős cikket olvasni a hercegnéről, a Celebitchy az ön oldala, mi most inkább az első hivatalos 2013-as megjelenésére és a friss kritikákra koncentrálunk.

Katalin tehát visszatért a Karib tengerről, és egy dél-londoni rehabot látogatott meg jótékony célból: olyan nőkkel beszélgetett, akik függőségüket küzdik le épp a Clapham-i Action ad Addiction központban. Szép is ez, de a jótékonykodásnál mindenkit sokkal jobban érdekel, mekkora most Katalin hasa és milyen ruhában mutogatja azt.

A képek tanúsága szerint a hercegné még mindig eszetlenül vékony, nagyon csinos, napbarnított a színe, és alig domborodik a hasa, pedig már négy és fél hónap körül járhat. A szürke, átlapolós ruha a Max Marától van, de annyira egyszerű, mint a faék, lehetne akár Issa, vagy L.K. Bennett ruha is, ezeket a márkákat gyakrabban látjuk a hercegnén, mint a Max Marát.

A Diane von Fürstenberg által kifejlesztett átlapolós (vagy burok-) ruha egyébként tökéletes választás állapotos nőknek a fashionfreude.com sajtósa szerint. „Az átlapolós ruha nagyon jó választás, főként selyemdzsörzé anyagból, mert az kényelmes és nem szoros a hasrésznél. Mivel Kate nagyon vékony, és nem terebélyesedik úgy, mint Kim Kardashian, ilyen típusú ruhákban járhat akár terhessége végéig” – mondta a nem túl kedves szakember a Daily Mailnek.

Túl sokat költ ruhára a divat punk királynője szerint

Arról, hogy mit milyen gyakran látunk a hercegnén, a divat királynőjének titulált Vivenne Westwoodnak megvan a véleménye, a nagy környezetvédő és punk hírében álló divattervező szerint ugyanis Katalin túl kevésszer vesz fel egy-egy ruhát. „Nem akarok tanácsokat osztogatni neki, de azt hiszem, remek lenne, ha többször felvenné ugyanazokat a ruhákat, mert az jó a környezetnek és igen kedves üzenet lenne. Szóval szerintem nem kell egyik nap piros szettben pompázni, aztán másnap egy ugyanolyan, csak kék színű verzióban” – mondta Westwood saját márkájának kiállításmegnyitóján a Saatchi galériában.

Westwoodnak egyébként csak részben van igaza, Katalint pont azért szokás támadni, mert gátlástalanul felveszi kétszer ugyanazt és az anyjától is simán kölcsönöz szetteket. Ettől még az a helyzet, hogy a palota 32870 fontot (11 millió forintot) költött fél év alatt Katalin ruhatárára – írja a fashionbite.co.uk. Azt, hogy évente mennyit kell rákölteni a hercegnére, mindenki máshogy számolja, a DoC-nak 102 ezer font (34 millió forint) jött ki.

Csak egy halott tekintetű kirakati bábu Hilary Mantel szerint

Azon kívül, hogy a zsebében turkálnak, és kórházi kezelése, valamint nyaralása miatt piszkálják, van más baja is Katalinnak: a kétszeres Book Prize nyertes, 60 éves írónő, Hilary Mantel kipécézte magának, és megtelt a sajtó rosszindulatú állításaival. Mantel szerint Katalin egy fröccsöntött hercegné, akit mintha egy bizottság alkotott volna meg: totál műanyag, nincs személyisége, olyan, mint egy kirakati próbababa, a mosolya is művi. Az írónő szerint Katalin egy nagy nulla Anne Boleyn-hez és Dianához képest, hisz mindkettejüknek több szeretnivaló tulajdonságuk volt, mint neki.

Katalin szerinte eleinte simán kirakati baba volt, akire rá lehetett aggatni menő ruhákat, most meg csak arra jó, hogy a királyi család szaporodhasson. Emellett fájdalmasan sovány, pont, ami mostanság divatos, és annyira tökéletes, hogy esély sincs rá, hogy valami személyiségfélét növesszen. A szemei halottak, szókincse valószínűleg a köszönömre és a legyen szívesre korlátozódik – gonosz állítások, de mintha lenne bennük némi igazság, nem?

Azért van teste, hogy bámulja a nép

Mantel szerint azon se kéne felháborodnia a királyi háznak, hogy bikinis és topless fotók jelennek meg a hercegnéről: „A királyi test azért létezik, hogy nézzék. Egyesek kedvesnek találják őket, mások sajnálják őket kétes helyzetük miatt. Mindenki bámulja őket, és bármilyen nagy a terület, melyet laknak, az akkor is csak egy kalicka” – mondta Mantel a február 4-i felolvasáson a Daily Mail beszámolója szerint.

Sokan kiálltak az írónő ellen, még David Cameron is kijelentette, hogy bár remek író, azért nem kéne bántó dolgokat terjesztenie. A keddi jótékonysági túrát szervező Nick Barton, az Action ad Addiction feje is megvédte a hercegnét, mondván, Katalin kérdéseiből kiderül, hogy intelligens nő, és valóban segíteni szeretne a rászorulókon, nem csak kötelességként jár el vigyorogni a különféle jótékonysági eseményekre.

Ön szerint jogosak a hercegnét érő kritikák?

A Daily Mail által megkérdezett PR szakértő szerint Mantel azért is igazságtalan, mert a hercegi pár soha nem fejezhet ki mást hivatalos útjain, mint azt, hogy jól szórakoznak, akkor is, ha épp halálra unják magukat: valószínűleg az írónőnek is elég üres lenne a tekintete, ha abból állna az élete, hogy próbál a protokollnak megfelelően viselkedni. Katalin valódi személyiségét nem is szabad megismernie a publikumnak, hisz nem az a dolga a hercegnének, hogy valamilyen legyen, hanem az, hogy Angliát megfelelően képviselje a különböző eseményeken. Mantelt a legtöbben azzal vádolják, hogy csak olcsó hírnévre akart azzal szert tenni, hogy Katalin gyűlöletével haknizik valami felolvasóesten. Ön szerint? Menő bántani a hercegnét, vagy Mantel inkább ássa el magát?

Oszd meg másokkal is!
Mustra