OFFLINE

Gaultier kiállítás nyílik Rotterdamban

2013. február 17., vasárnap 11:16

Az elmúlt években elszaporodtak a divattervezők életművét bemutató kiállítások. Valentino és az online is elérhető Chloé tárlat után a divat francia fenegyereke, Jean Paul Gaultier is kiállítja 35 éves munkásságának javát Rotterdamban.

A hatvanéves tervezőnek 2011 nyarán már volt egy életműkiállítása Montrealban From the Sidewalk to tha Catwalk címmel, ám az európai turné még két évet váratott magára. A Hollandia második legnagyobb városában megrendezésre kerülő divatanyag "Fashion world of Jean Paul Gaultier" címmel tekinthető meg a rotterdami Kunsthal galériában februártól május 12-ig – írja a huffingtonpost.com.

Az idei haute couture héten indiai ihletésű darabokkal induló designer védjegyévé vált, avantgárd alkotásait mutatja be a Holland városban. A több mint 140 eredeti ruhadarab között megtalálható a Diet Coke dobozokra is felkerülő, legendássá vált matrózcsíkos kollekció, illetve a Madonna Blond Ambition turnéján viselt poszt-feminista kúpmelltartó és fűző is.

A couture és színpadi jelmezek mellet megtekinthetőek lesznek azok a ready-to-wear darabok is, melyeket a tervező a spanyol filmrendezőnek, Pedro Almodovarnak kölcsönzött mozifilmjeihez. A punknak öltöztetett kirakati babák nagy része pedig 3D animációként lesz megjelenítve a galériában. Ön mit gondol, tart már a divat, mint művészeti ág ott, hogy múzeumokba kerülhessenek régebbi kollekcióikkal az élő legendának számító tervezők, vagy korainak tartja a designer ruhák múzeumba költöztetését?

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta