OFFLINE

Oscar esélyesek az Anna Karenina jelmezei

2013. február 12., kedd 19:15

A Miuccia Prada jelmezektől hemzsegő A Nagy Gatsby mellett Joe Wright Anna Kareninaját is divatfilmként emlegetik a film- és divatrajongók. A Tolsztoj világát hűen visszaadó adaptáció jelmeztervezőjét, Jacqueline Durrant-t már most a legesélyesebbnek tartják az idei Oscar filmes kosztüm kategóriájában.

Durrant nem először készített ruhákat történelmi, kosztümös filmekhez, a három alkalommal is Oscar-díjra jelölt designer felelt többek között a Vera Drake, a Vágy és vezeklés illetve a Büszkeség és balítélet jelmezeiért is. Az 1870-es évek moszkvai és szentpétervári arisztokráciáját megjelenítő filmben a Keira Knightley által megformált főhősnő pazar szőrmékben, 2 millió dollár értékű Chanel ékszercsodákban, kalapokban és földet söprő ruhakölteményekben látható a báli jelenetekben – írja a pigmag.com.

A kosztümökhöz Durrant a legnevesebb couture tervezők, például a Lanvin, a Dior és a Balenciaga kollekcióiból, illetve ötvenes évek estélyi ruháiból merített ihletet, melyet ízlésesen párosított a 19. század stílusvilágával. Jacqueline Durran Oscar esélyes jelmezterveit ide kattintva nézheti meg.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta