OFFLINE

Mindenki odáig van Victoria Beckham kollekciójáért

2013. február 12., kedd 13:36

Ugyan mi még a 2011-12-es őszi-téli cuccokat vásároljuk leárazva, New Yorkban már a 2012-13-as őszi-téli trendeket mutatják be a legnevesebb tervezők, köztük Victoria Beckham, aki már az ősszel bemutatott tavaszi-nyári kollekciójával is bizonyította, hogy nem celebnőként és focistafeleségként, hanem divattervezőként illik őt emlegetni.

Az őszi-téli kollekció újabb bizonyíték arra, hogy a divatiparban csak 2008 óta jelen lévő Victoria Beckham tehetséges – és munkamániás divattervező –, és ügyes marketinges is egyben: Twitterén elejétől végigkövethetjük, hogy áll össze egy nagyszabású divatbemutató, a padlóválasztástól a ruhapróbán át a tárgyfotózásig és a szettek összeállításáig mindenről képet kapunk és arról is értesülhetünk, hogy Beckhamné egy percet sem aludt a vasárnapi bemutató előtti éjjel. Megérte a fáradozás, a Huffington Posttól a brit Vogue-ig mindenki az ő munkáját dicséri.

A légies tavaszi-nyári kollekciót egy borúsabb színvilágú, szigorú szabású őszi-téli ruhagyűjteménnyel sikerült felülmúlnia a tervezőnek, bár vannak hibái a szetteknek. A Daily Mail mindig kritikus publicistája, Liz Jones például azt emeli ki, hogy a térd alá érő szoknyahossz bizony nem áll jól senkinek 170 centi alatt és 36-os méret fölött, és ebben bizony igaza van. Ahogy abban is, hogy kicsit sok a szürke a gyönyörű lilák, barnák és kékek közt.

A kollekciót egyébként komoly, felnőtt – jól kereső – irodistáknak, és önmagának tervezhette Beckhamné, akinek minden kollekciója a magas vékony nőknek szól, de ezért hülyeség csak őt kritizálni: a Céline se az alacsonyakra tervez, ahogy Marc Jacobs csíkjait se veheti magára bárki. A széles, legömbölyített vállakat, melyek most a tervező legtöbb felsőjén megjelennek pont a Céline-nél láthattuk tavaly, a vastag, kombinált anyagokkal együtt, melyek valóban legalább egy ruhamérettel megnövelik az embert.

Az átlapolós ruhák, póniszőr felsők és midiszoknyák azonban szexisek, a táskák pedig gyönyörűek, pár év, és Beckhamné leveri Calvin Kleint az egyszerűség, Oscar de la Rentát az anyagkombináció, és Michael Korst a luxus terén. Kövérítenek-e a szettek, vagy nem, mi azért bármelyiket elfogadnánk, bár a rengeteg póniszőrnek körülbelül annyira örülünk, mint a PETA. De a pelerinként hordható szmokingzakó zseniális, a lenge, szürke selyemingek bárhová nyugodtan felvehetők, és a vastag anyagú, merészen dekoltált felsők is igényességet, minőséget sugároznak, egyszerűen csinosak.

A hosszú, elegáns kabátok mellett sok vagány, kerekített vállú bomberdzseki felvonult. Nekünk tetszettek a kombinált anyagú és a geometrikus mintájú, letisztult darabok és az egyszerű színek is, de egyértelműen a kiegészítők a legerősebbek a kollekcióban. „Fejlődünk és ez tényleg egy nagy kollekció. De a kollekció lényegét akarom bemutatni, ez azt tükrözi, milyen számomra Londonban élni” – mondta a Vogue-nak Victoria Beckham, akit többek közt Anglia isnpirált: ez tükröződik az anyag- és mintaválasztásban (tweed, halszálkaminta és kockák).

A cipők is szépek, de azokat Manolo Blahniknak köszöni a tervező, hol máshol, mint Twitterén, ahol azt is kiposztolta, hogy ebben a szezonban már saját honlapján is lehet majd vásárolni. Már ha van legalább 2000 fontunk (680 ezer forint), mert a legtöbb ruha ennél többe kerül. Sebaj, valószínűleg látunk majd a fast fashion boltokban is hasonló darabokat, csak ki kell várni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta