OFFLINE

Vegyen viktoriánus szépségtippeket!

2013. február 11., hétfő 12:44

Ismét kiadja az először 1873-ban és 1876-ban megjelent, viktoriánus szépségápolási praktikákat tartalmazó antik könyveket a The British Library – írja a Daily Mail. A "Mi a szépség, és hogyan őrizzük meg" illetve az „Úriemberek gazdaságos öltözködésének művészete” című szépségkalauzok a régi idők olyan tippjeivel és praktikáival látják el az olvasót, mint például, hogyan készítsünk arctonikot, illetve arcmaszkot disznózsírból és marhavelőből.

A nőknek szóló kiadvány arra is felhívja a figyelmet, hogy a hölgyek nappal és esténként is legalább 20 percig folyamatosan fésüljék a hajunkat, fogaikat pedig lágy sörtéjű kefével tisztítsák meg. A XIX. században erős sminket csak a színésznők és prostituáltak viseltek, így a könyv arra buzdítja az olvasókat, hogy a magukra valamit adó nők csak nagyon minimálisan sminkeljenek, kifejezetten természetes hatást keltő festékeket használjanak.

A könyvek a mai napig érvényes igazságokat is megfogalmaznak, mint például, hogy a fogak megőrzéséhez elengedhetetlen azok rendszeres tisztítása, egy-két bekezdés viszont a régi idők Angliájáról árulkodik, mint például a bőr tisztításához használt víz elemzése: a szerző szerint az esővíz a legjobb, de hozzáteszi, hogy ha londoni esővízről van szó, akkor abból gondosan ki kell szűrni a kormot. A férfiaknak szóló „Úriemberek gazdaságos öltözködésének művészete” című alkotás a női kiadványhoz hasonlóan hasznos praktikákra hívja fel a figyelmet, például arra, hogy két egymás után követő napon ne viselje egy férfi ugyanazt a nadrágot. A nőnkek szóló könyv most 10 dollárért rendelhető meg,  a férfiaknak szóló kiadvány szintén.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta